IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE DODIK ISKEŠIRAO: “Gospodar poslao nam milostinju za jaja”

“Primivši juče milostinju od gospodara (Dodika) da kupimo jaja za Vaskrs, uime, nažalost malog broja osviještenih kolega penzionera, Savez penzionera i potomaka poručuje njemu i njegovoj sluganskoj vladi, da su nas ovim gestom uvrijedili i ponizili.”

“Ostale kolege penzionere koji u ovom gestu vide brigu vlasti za njihov standard pitamo, da li su svjesni da ćemo ovu milostinju stostruko platiti, kroz svakodnevno povećanje cijena hrane, komunalija, poreza i nameta na sve i svašta, a posebno da će to najviše koštati one koje najviše volimo, naše unuke”, piše u saopćenju.

Dalje se navodi da su svi apeli Vladi RS-a da se uozbilji, prenosi BN TV, da makar ublaži greške koje je pravila u zaštiti od pandemije koronavirusa, tako što će maksimalno podržati poljoprivrednike da zasiju svaki komad obradive zemlje da ne pomremo od gladi, da obuzda divljanje cijena i još veće bogaćenje veletrgovaca i uvozničkih lobija na račun sirotinje, ostali bez odgovora.

Čitaj još:   GRMIĆE ZA VIKEND, NIŽE TEMPARATURE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana...

“I ovim povodom ih najdobronamjernije upozoravamo da dalje ne testiraju strpljenje naroda. Ili počnite ozbiljno i odgovorno vršiti povjerene vam dužnosti ili odstupite, da se sutra ne bi kajali”, ističe se u saopćenju.

izvor: SB

AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu i to sporne Read more