IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTIŠAO DA SVIRA, NAŠLI GA NA PODU: Detalji smrti, kompozitora koji je iznenada preminuo u studiju u… (foto i video)

Čuveni kompozitor, klavijaturista, iznenada je preminuo u 45 godini, smrt ga je “presekla” u studiju…

NOVI SAD: Srbija, Crna Gora, vijesti, srijeda, 28.04.2021…11. 59… OTIŠAO DA SVIRA, NAŠLI GA NA PODU: Detalji smrti, kompozitora koji je iznenada preminuo u studiju u… (foto i video)

Čuveni kompozitor, klavijaturista, Aleksandar Banjac iznenada je preminuo u 45 godini, smrt ga je “presjekla” u studiju.

Kako prenose dnevnici iz Srbije prenosi, Banjac je otišao u studio da svira i iznenada je preminuo. Aleksandra su pronašli na podu i niko nije bio sa njim.

“Samo ga je preseklo”, rekao je izvor blizak kompozitoru.Uzrok smrti čuvenog klavijaturiste još uvijek je nepoznat.

Aleksandar Banjac je rođen 22. decembra 1976. god u Ćupriji. Veliki talenat i interesovanje za klavijature je iskazao u osnovnoj školi. Srednju muzičku školu “Isidor Bajić” završio je u Novom Sadu, a potom je upisao Akademiju umjetnosti, muzički odsjek Kompozicije u klasi Milana Mihajlovića i Slavka Šuklara.

Bio je član “Vojvođanskog omladinskog orkestra” kao i “Big Band- a RTV Novi Sad”. Sarađivao je sa Majkl Kerstingom iz njemačke kao i sa mađarskim bluz gitaristom Laslo Atilom.

U prvoj polovini ’90- ih član sastava “Revir”, potom od 1996. klavijaturista veoma usp ešnog novosadskog fank/r&b benda “Colibri” sa kojim je obišao cijelu zemlju. Poslednjih nekoliko godina stalni je član grupe Tanje Jovićević – “Oktobar 1864”. Kao studijski muzičar, klavijaturista/aranžer svirao je na preko 40 albuma pop muzike (Goca Tržan, Tanja Banjanin, Xenia, Elvis J.Kurtović…).

Čitaj još:   ŽIKA JAKŠIĆ POZITIVAN NA KORONA VIRUS: Saša Popović potvrdio u emisiji UŽIVO... (foto i video)

Muzička izdanja na kojima je imao zapaženo učešće bilo kao čuveni instrumentalista ili kompozitor/aranžer: Partenon / Revir– nezavisno izdanje (1994), Kasandrin Glas– Metropolis (1996), II / Revir– PGP (1997), Balkanopolis– nezavisno izdanje (1999), Akos- Gemany (2000), Aleksandar Dujin / Smooth– Radio 021 (2000).

Zdravku Čoliću se pridružio 2007. god, na trećem koncertu na beogradskoj “Marakani”. Od ostalih saradnji izdvajaju one sa Dinom Dvornikom, Vladom Georgievim, Aleksandrom Radović, Jelenom Tomašević i mnogim drugim velikim zvezdama…

Izvor MONDO

Krivokapić: NISAM PODRŽAO REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI???

Zdravko Krivokapić, crnogorski premijer, poručio je kako je Rezolucija o Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković o Rezoluciji: OVO JE PEČAT NA ISTINU A TO JE GENOCID (video)

Draginja Vuksanović - Stanković, predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, Read more