IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Pljačkaši krali automobil, pa pustili psa na policijace, onda uslijedila pucnjava… (foto)

Sinoć u 23:05 sati je obaviještena dežurna služba Druge policijske uprave da je u ulici Turhanija, područje općine Centar Sarajevo u toku teška krađa putničkog motornog vozila…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 29.04.2021…10. 59… SARAJEVO: Pljačkaši krali automobil i pa pustili psa na policijace, onda uslijedila pucnjava… (foto)

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su na izvršenju krivičnog djela zatekli dva NN lica koja su se pokušala udaljiti sa lica mjesta.

Jedno od NN lica je odmah zadržano od strane policijskih službenika, dok je drugo lice, vodeći psa na povocu, nastavilo bježati da bi, nakon što su ga policijski službenici sustigli, pustio psa sa povoca na policijske službenike.

Tom prilikom je pas napao i ugrizao za nogu jednog policijskog službenika nanoseći mu povredu u predjelu noge, tako da je policijski službenik, kako bi spriječio daljnji napad upotrijebio službeno vatreno oružje, ispalivši iz pištolja dva, a obzirom da se napad nastavio i još tri metka u pravcu psa, odbivši tako očigledan napad na sebe.

Čitaj još:   EMIR, NEDJELJOM U DVA KOD ACE:'Kad bi se Tompson i Bora Čorba, odrekli nekih pjesama, otišao bih im na koncert...'

Nakon toga, policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti), lišili slobode osobu A. N. rođen 1986. godine iz Sarajeva.

Također, policijski službenici su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (teška krađa u pokušaju), lišili slobode lice A. Z. rođen 1978. godine iz Vogošće.

Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je pružena u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” gdje su mu ustanovljene lakše tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP- a KS.

izvor agencije

AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu i to sporne Read more