IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUP SRBIJE ZAPRIJETIO DRITANU: BEZ DOKAZA NAS NAPADA, POZIVAMO VAS…”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je saopćenje povodom, kako je navedeno, napada potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića na Srbiju.

“Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato verujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina, bivšeg direktora Uprave za nekretnine CG, posledica neiskustva i loših informacija”, piše u saopćenju MUP-a, čiji je ministar Aleksandar Vulin, koji je, najvjerovatnije, i njegov autor.

U saopćenju je navedeno sljedeće:

“Da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Republike Srbije želi da i njega i javnost obavesti da:

1) Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića.

2) Srbija je član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla poternicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola. Da je Crna Gora izdala međunarodnu poternicu za Draganom Kovačevićem Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obaveštavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, poternice nema.

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆEV I DRITANOV PROGRAM NA TRGU PREKINULA JADRANKA: CRNA GORA JE MOJ DOM (video)

3) Ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji mi o tome ne znamo ništa niti možemo da znamo.

4) Ako Crna Gora želi da proveri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provere.”

Na kraju saopćenja, koje prenosi B92, MUP je pozvao “i gospodina Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala”.

izvor: SB

DRITAN: “Trgujete žrtvama GENOCIDA U SREBRENICI a to se dešava u CRNOJ GORI” (video)

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, kazao je kako Rezolucija Read more

DRITAN Abazović: Imam osjećaj, da smo kao rogovi u vreći, a da sam ja vreća… (foto i video)

Komentarišući optužbe lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića o švercu cigareta, DRITAN Read more

Muratović: URA “GORI”, A DRITAN SE ČEŠLJA

Dok “selo gori”, odnosno URA puca po šavovima, jer je Read more