IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBRE VIJESTI: “Lufthansa” od danas iz Sarajeva leti za Frankfurt, ovo su detalji… (foto i video)

Uspostavom letova za Sarajevo, “Lufthansa grupacija” će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze s Bosnom i Hercegovinom…

SARAJEVO: Svijet, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 03.05.2021… 15. 19… DOBRE VIJESTI: “Lufthansa” od danas iz Sarajeva leti za Frankfurt, ovo su detalji… (foto i video)

Danas je “Lufthansa” obavila prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Riječ je o povezanosti glavnog grada BiH s glavnim čvorištem “Lufthanse” u Njemačkoj.

Nastavak kontinuiranih napora da zadovolje potrebe zahtjevi za putovanja avionom, uprkos raznim ograničenjima putovanja koja su trenutno na snazi, “Lufthansa” je danas uspostavila redovnu liniju Sarajevo- Frankfurt, kažu iz Pres- službe Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

“Ova respektabilna kompanija će na ovoj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do četiri puta sedmično avionom tipa Airbus A319. Već od juna tekuće godine planirano je do sedam letova sedmično”, kaže se u saopćenju.

Istaknuli su da će, uspostavom ovih letova za Sarajevo, “Lufthansa grupacija” svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze s Bosnom i Hercegovinom.

Čitaj još:   KRVAVO JUTRO U SIĆEVAČKOJ KLISURI: Povređeno petero Turaka... (foto)

“Bitno je napomenuti da LH grupacija na ovaj način dopunjuje sve već postojeće veze ‘Austrian Airlinesa’ za Sarajevo iz Beča, ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz BiH da iskoriste sve prednosti svjetske mreže ‘Lufthansa grupacije’. Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, pogotovo u sektoru avijacije, sve pomenute aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i punom prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji”, ističu.

Svjesni te činjenice, a zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano poduzima aktivnosti u pravcu da se avio operacije održe, prošire i povećaju, što važi za letove “Lufthansa grupacije”.

Izvor agencije

MILO Đukanović: Crna Gora i Kosovo dijele želju za dobrosusjedstvom… (foto)

Crna Gora i Kosovo dijele želju za dobrosusjedstvom, stabilnošću regiona Read more