IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AUTO- PUT KROZ CRNU GORU SKORO JE GOTOV: Cijela trasa snimljena DRONOM, evo kako izgleda! (foto i video)

Na internetu se pojavio snimak dronom koji pokazuje kako izgleda izgradnja crnogorskog auto- puta…

PODGORICA: Crna Gora, Putovanja, vijesti, utorak, 04.05… 00. 59… AUTO- PUT KROZ CRNU GORU SKORO JE GOTOV: Cijela trasa snimljena DRONOM, evo kako izgleda! (foto i video)

Auto- put kroz Crnu Goru se gradi u četiri faze, prva podrazumeva dionicu Smokovac- Mateševo, središnji dio puta koji povezuje Podgoricu i do sjevera Crne Gore.

Najbitnija dionica koja obilazi Kanjon Morače, od Podgorice do Kolašina treba da bude gotova do kraja godine, čime će zaživeti saobraćajna vena kucavica.

Druga faza je dionica Mateševo- Andrijevica i to obilaznica oko Podgorice, treća Andrijevica- Boljare, a četvrta Podgorica- Đurmani (Bar).

Dionica od Smokovca do Mateševa duga je 41 kilometar i trebalo bi da bude završena u novembru ove godine, a cio put tokom 2022.

Na toj trasi, koja je prikazana na snimku, izgrađeno je 20 mostova ukupne dužine 6,09 kilometara, 16 dvocijevnih tunela dužine 17,74 kilometara, a otvorena trasa je projektovana na dužini od oko 17,17 kilometara.

Čitaj još:   ŠOK: EDO PRIZNAO- LUD SAM ZA ZILHOM... (video)

Sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca, auto- put u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara, što govori o kompleksnosti projekta, piše sve to i Investitor.me.

Projektovana brzina na ovoj deonici auto- puta je 100 kilometara na sat, a vrijeme putovanja između Podgorice i Kolašina skraćuje se sa sadašnjih sat i po na samo 25 minuta.

Auto- put Bar- Boljare povezivaće crnogorsko primorje, Podgoricu i sjever Crne Gore. Kada bude izgrađen, povezivaće i Crnu Goru sa cijelin regionom, preko auto- puta Beograd- Boljare, čiji dijelovi su završeni, a i neke dionice su u izgradnji i planu.

Izvor Investitor.me

MILO Đukanović: Crna Gora i Kosovo dijele želju za dobrosusjedstvom… (foto)

Crna Gora i Kosovo dijele želju za dobrosusjedstvom, stabilnošću regiona Read more