IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIJEMCI SNIMILI ŠOKANTAN DOKUMENTARAC O SRBIJI: “HVALE SE VAKCINAMA A O MRTVIMA SE ŠUTI”

Već na lokalnom nivou se prešuti oko šezdeset posto mrtvih, a te brojke se još prepolove na putu od lokalnog zavoda za javno zdravstvo.

Mirza Vranjaković malo šta vjeruje srpskim vlastima, ali ga je brzi početak vakcinacije ipak odveo nazad u domovinu. Ovaj mladi arhitekt koji živi u Berlinu, zna da će na vakcinaciju u Njemačkoj još morati čekati, a njemu se ne čeka. Zato se rođeni Pazarac zaputio u Beograd, piše “Deutsche Welle”.

“Bio bih siguran da sam imun protiv virusa i ne bi mi se po glavi više vrzmala mogućnost da zarazim nekog drugog. Mislim da ću se osjećati opuštenije”, rekao je Mirza u dokumentarnom filmu “Vakcina za sve”, koji emitiraju njemačka javna televizija ZDF i njemačko-francuska TV stanica “Arte”.

Čitaj još:   SARAJEVO: Mafijaši ubili policajca, drugome se ljekari bore za život... ( VIDEO )

“Uzeo bih ‘BioNTech/Pfizer’, jer je priznat u Europi, a ja tamo živim i radim. Tako bih birokratski imao najmanje poteškoća“, dodao je Mirza.

Ima vakcina, nema ljudi da ih prime

U filmu se navodi da Srbija gaji bliske kontakte i s Rusijom i s Kinom te da je na vrijeme naručila dovoljno vakcina iz cijelog svijeta. Ipak, potražnja za vakcinama zastajkuje. U zemlji je mnogo protivnika vakcinacije, koji šire strah i čine ljude nesigurnim.

izvor: SB

VUČIĆ : “Nismo ovo očekivali od CRNE GORE…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković o Rezoluciji: OVO JE PEČAT NA ISTINU A TO JE GENOCID (video)

Draginja Vuksanović - Stanković, predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, Read more