IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANTUNOVIĆ: Počeo proces pretvaranja CRNE GORE u PROSRPSKU državu, URA saučesnik

Potpredsjednik OO Građanskog pokreta URA Herceg Novi, Sreten Antunović napustio je tu stranku jer, kako je naveo, ona učestvuje u procesu pretvaranja Crne Gore u prosrpsku državu.

Naveo je da je to uradio pred lokalne izbore u Herceg Novom jer smatra da je pravo vrijeme da se pošalje poruka o pravcu u kom se kreće politika Crne Gore.

– Originalne ideje URE su bile pravilne. Borba protiv korupcije, bolje i efikasnije vođenje države, političari koji su odgovorni za svoje postupke, politički sistem u kom su građani uvijek na prvom mjestu, a ne samo tokom izborne kampanje. Ali pitanje koje, proteklih nekoliko mjeseci, imam na umu je, da li će uopšte postojati Crna Gora u kojoj ćemo moći da se borimo za ove URA-ine ideje? Plašim se da neće – kazao je Antunović.

Posmatrajuću URU, navodi on, ne vidi uvažavanje za građane Herceg Novog i članove URE u gradu, ne vidi razumijevanje za lokalne probleme i vidi nedostatak vizije za budući razvoj našeg grada.

Kako je ocijenio, centralizacijom upravljanja iz Podgorice, i radom jednog čovjeka su se marginalizovali zvanični organi URE „sa napomenom da su neki članovi i ponižavani na neprimjeren način na partijskim organima“.

– Dodatno, u proteklih nekoliko mjeseci, ne vidim našu partiju kao reformsku snagu u Vladi, niti da postoji bilo kakva komunikacija između centrale partije i samog članstva. Nasuprot, URU vidim kao saučesnika. Mi smo dio Vlade koja ne vjeruje u crnogorsku zastavu i u demokratske principe vladavine prava i građanskog društva. Mi smo dio Vlade kojoj je nevažno da li će naši zakoni biti u skladu sa Evropskom Unijom, zato što naše koalicione partnere nije briga za EU – ocijenio je Antunović.

Čitaj još:   PRIJE 11 GODINA: Zašto valja gledati u Dritana Abazovića … (foto i video)

Prema njegovim riječima, URA je dio Vlade koja pljuje u lice svima onima koji baštine evropske ideje.

– Svi znakovi ukazuju na to da je proces pretvaranja Crne Gore u prosrpsku državu ili nekadašnju 27. izbornu jedinicu već otpočeo. Neki ljudi i dalje to ne vide i ne osjećaju, ali je neizbježno. Upravo zbog svega navedenog ne želim da budem dio toga. Ne želim da budem saučesnik. I dalje vjerujem da su početne ideje bile pravilne, ali stvaranje boljeg doma ne znači da ga treba uništiti i zapaliti prije toga – kazao je Antunović.

Ističe da vjeruje u Crnu Goru i ideju moderne, multikulturalne i nezavisne države i u put ka Evropskoj porodici svih naroda.

– Vjerujem u vrijednosti koje bi URA trebalo da učini snažnijim, a ne da potpomaže njihovo uništavanje. Zbog svega navedenog, razočaran, rezigniran i uvrijeđen, napuštam stranku. Svojim kolegama želim uspješan rad i nadam se da će ubrzo i sami shvatiti kakvom političkom okruženju pripadaju – zaključio je Antunović.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Rano jutros hapšenje, nađena manja količina narkotika... (foto)

izvor: standard.me

DRITAN: “Trgujete žrtvama GENOCIDA U SREBRENICI a to se dešava u CRNOJ GORI” (video)

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, kazao je kako Rezolucija Read more

DRITAN Abazović: Imam osjećaj, da smo kao rogovi u vreći, a da sam ja vreća… (foto i video)

Komentarišući optužbe lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića o švercu cigareta, DRITAN Read more

Muratović: URA “GORI”, A DRITAN SE ČEŠLJA

Dok “selo gori”, odnosno URA puca po šavovima, jer je Read more