IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN PORUČIO: Izrael- teroristička država je prešila sve granice… (foto i video)

Redžep Tajip Erdogan zvoni na uzbunu zbog izraelskih napada na Palestince…

ANKARA: Svijet, Crna Hronika,vijesti, petak, 14.05…18.34… ERDOGAN PORUČIO: Izrael- teroristička država je prešila sve granice… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da nećemo i nesmijemo ostati nijemi na izraelske zločine u Palestini pa čak i ako cijeli svijet to bude ignorirao.

Turski predsjednik u poruci je, također, komentirao aktuelnu situaciju na Bliskom istoku i napade koje izraelske snage izvode u Gazi.

S istom odlučnošću se protivimo onima koji danas dižu ruku na Al- Aqsu, baš kakvu smo pokazali i nismo dozvolili pokušaj uspostave terorističkog koridora duž naše granice sa Sirijom. Dug časti cijelog čovječanstva je da se suprotstavi agresiji koju Izrael provodi nad palestinskim gradovima i Al- Qudsom…

Oni koji su nijemi ili, pak, otvoreno staju iza krvoprolića koje vrši Izrael, trebaju znati da će jednog dana red doći i na njih. Ta teroristička država je premašila sve granice nesramno pljačkajući grad u kojem se nalaze muslimanske, kršćanske i jevrejske svetinje. Pozivamo sve zemlje i institucije da reagiraju, bez obzira na njihovu vjersku ili bilo koju drugu identifikaciju – poručio je Erdogan.

Čitaj još:   DPS Nikšić: Šta rade, funkcioneri Vučićevog SNS- a pred izbore? (foto)

On je kazao kako je Turska i tužna i bijesna zbog napada koje Izrael kao teroristička država izvodi na nevinu palestinsku djecu, žene i stare.

Erdogan je, također, kazao da se Turska naspram zločina u Palestini odnosi s istom pažnjom kakvu je pokazala i tokom azerbejdžanske borbe za oslobađanje okupiranih teritorija u Nagorno-Karabahu, javlja Anadolija.

Nećemo prihvatiti izraelske zločine, baš kao što nismo dozvolili ni podjelu Libije, kao što nismo zaboravili Somaliju kada su to svi uradili, baš kao što nismo prihvatili ni aneksiju Krima i baš kao što smo dizali glas protiv zvjerstava u prošlosti u Bosni- kazao je Erdogan.

Tenzije su eskalirale nakon što izraelske snage 7. maja izvele napade na vjernike u kompleksu Al- Aqse. Palestinske grupe upozorile su iste izraelske snage sigurnosti i dale im rok da do 18 sati 10. maja povuku iz kvarta Sheikh Jarraha i kompleksa Al-Aqse. Izraelske snage se nisu povukle, već pokrenule napade na Gazu, u kojima je od 10. maja ubijeno najmanje 119, a ranjena 830 osoba. Među ubijenim je i 31 dijete i 19 žena.

Uporedo s tim, izraelska policija uhapsila je stotine Palestinaca na teritoriji Izraela.

Čitaj još:   NENAD Čanak: Kako da ne podržim Mila Đukanovića, kad mi je spasio život... (foto)

izvor agencije aa

MILO Đukanović o Joanikiju i Rakoviću: BESPOSLEN POP I GOVEDA KRSTI (video)

To što je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije nedavno kazao kako je puno toga Read more