IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija hapsi kolportera ŽUĆU zbog naljepnica s likom Vučića i natpisom „izdajnik“… (foto i video)

Pokret Oslobođenje saopštio je danas da je poznati kolporter i opozicioni aktivista Žuća priveden i zadržan nekoliko časova u Policijskoj upravi Vranje zbog lIJepljenja nalJepnica s likom predsJednika države Aleksandra Vučića i natpisom „izdajnik“, čime vlast „zastrašuje narod“…

VRANJE: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 14.05.2021…11.34… Policija hapsi kolportera ŽUĆU zbog naljepnica s likom Vučića i natpisom „izdajnik“ … (foto i video)

„Zahtevam da odmah prestane policijska represija prema običnim ljudima koji samo žele da slobodno iznesu svoje mišljenje i svoje nezadovoljstvo. Ovo je čisto zastrašivanje naroda“, istakao je predsednik pokreta Mlađan Đorđević, koji je precizirao da se juče desilo privodjenje.

On je naveo da se policija ovakvim postupanjima „pretvara u partijsku službu Srpske napredne stranke (SNS)“ umjesto da hapsi „ubice i kriminalce koji haraju Srbijom“.

Takođe je podsjetio da je pokret Oslobođenje „prošlog mjeseca pokrenuo akciju ‘Milion nalepnica za izdajnika’, tokom koje širom zemlje distribuira promotivne materijale sa natpisom ‘Vučić izdajnik'“.

Čitaj još:   DOLIJALI HULIGANI: Trojica privedena zbog napada na vaterpoliste, kod jednog nađen UKRADENI DRES...

On je naveo i da policija hapsi kolportera a ćuti na incident u Bujanovcu.

„Vranjanskog kolportera zbog nalepnice hapsi interventna jedinica. Кada samo dvadeset kilometara dalje, u Bujanovcu, Albanci skinu i oskrnave zastavu Srbije, onda Vučić i SNS ćute, a policija ne sme da reaguje“, rekao je Đorđević...

Izvor Danas.rs