IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELJA NEVOLJA PUNIO MRTVAČKE SANDUKE KEŠOM: Istina o zakopanom novcu, sumnja se na ove lokacije! (foto i video)

Velja Nevolja, i Marko Miljković, lično su kopali rake…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 21.05.2021…00. 34…VELJA NEVOLJA PUNIO MRTVAČKE SANDUKE KEŠOM: Istina o zakopanom novcu, sumnja se na ove lokacije! (foto i video)

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, koji su u februaru uhapšeni kao organizatori najopasnije kriminalne grupe u regionu, velike količine novca zakopali su u mrtvačke sanduke i kovčege na nepoznatim lokacijama, a kako tvrdi izvor- njih dvojica su lično zakopavali sanduke s novcem, pa tako samo oni trenutno i znaju njihove lokacije.

“Prilikom hapšenja, kod pripadnika kriminalne grupe nije pronađena velika količina novca, barem ne onolika koliko je to očekivano. Najviše je kod sebe imao Belivuk, nešto preko 30.000 eura. To je odmah stvorilo sumnju da je novac sakriven”, otkriva izvor iz istrage. On objašnjava da se grupa sumnjiči i za trgovinu drogom, od koje su, kako se vjeruje, zarađivali ogromne svoje novca.

Tokom istrage došlo se do podataka da su Belivuk i Miljković novac zakopali na lokacijama u Srbiji koje praktično znaju samo oni.

“Kupovali su sanduke za sahranjivanje pokojnika, kao i obične kovčege, a novac stavljali u plastične kutije, staklene tegle i najlon kese, kako se ne bi oštetio, a onda sve zakopavali u zemlju.

S druge strane, vodili su računa da ne stavljaju novac u metalne posude, jer bi one lako mogle da budu otkrivene pomoću detektora za metal. O koliko sanduka i kojoj količini novca je riječ, za sada se samo nagađa”, kaže izvor.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Porodica čuva ostatke berbernice, patrola ponovo u blizini objekta... (foto)

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović kaže vijeruje da ova kriminalna grupa sakrivala velike količine novca po “italijanskom receptu”, jer “mafija ne može bez živog keša”.

“Na taj način novac je prva sakrivala italijanska mafija, i to u porodičnim grobnicama, ali ne vođa kartela, već u grobnicama porodica ‘vojnika’. To su mijesta koja se rijetko diraju, s tim što su oni novac sakrivali najčešće ispod sanduka. Novac svakako nisu mogli da čuvaju u bankama, jer bi im policija lako mogla da mu uđe u trag s jedne strane, a s druge strane, velike količine novca iz banke ne možete da podignete po potrebi. Morate najaviti u banci, koja može da provjeri poreklo ili prijavi policiji”, kaže Nicović i napominje da njega ne čudi da se Belivukova kriminalna grupa odlučila za ovaj način skrivanja bogatstva.

I bivši operativac DB Božidar Spasić potvrdio je ranije da nije neobično da mafijaši na ovaj način skrivaju novac.

“Pare se u tim mafijaškim klanovima pakuju u staklene tegle ili posude, a onda se zakopavaju na tajnim lokacijama. Tako novčanice ne mogu da se ovlaže, ubuđaju se i propadnu posle izvesnog vremena pod zemljom. Prema mojim saznanjima, novac je zakopan na lokacijama po rubnim dijelovima Beograda koje je Belivuk prethodno otkupio, ali i na planini Rudnik, gdje je Velja Nevolja uhapšen 4. februara”, izjavio je Spasić za medije.

Čitaj još:   EVROPSKI HISTORIČAR: Skandalozno je što se CRNA GORA nije pridružila rezoluciji o SREBRENICI... (foto)

(Mondo/Kurir)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more