IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Muratović: Ne možete da obezbijedite sredstva za rad policije, časno je da Sekulović podnese ostavku… (foto i video)

Na društvenim mrežama pojedinci zbijaju šale na račun časnih pripadnika policije…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… subota, 29.05. 2021…13. 59… Muratović: Ne možete da obezbijedite sredstva za rad policije, časno je Sekulović da podnese ostavku… (foto i video)

I pored brojnih apela upućenih ministru Sekuloviću i Vladi Crne Gore, ne nazire se kraj agoniji u koju su doveli Upravu policije ostavivši ih bez sredstva za rad, odnosno službenih automobila, saopštio je Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

Besprizorne su i uznemiravajuće scene na drumovima širom države, u kojim policija obavlja svoje poslove koristeći privatne automobile zaposlenih. Takvi prizori smanjuju autoritet policiji, a u isto vrijeme ohrabruju kriminalce – navodi Muratović.

Nažalost, konstatuje, na društvenim mrežama pojedinci zbijaju šale na račun časnih pripadnika policije.

“Čuvari reda i mira su krivicom Vlade i resornog ministra, postali su predmet ismijavanja, izloženi degradaciji i poniženju. U isto vrijeme ministar Sekulović umjesto da se posvetio rješavanju ovog problema, na skandalozan način miješao u istrage, i pokušavao da relativizuje nedjela koja čine Vladini činovnici: od gaženja građana na Bogetićima, do vladinog službenika Kandića. U oba slučaja pokazalo se da je ministrovo zalijetanje bilo nesvrsishodno i da je ishod istrage bio prilično drugačiji od onoga što je tvrdio ili sugerisao Sekulović”, saopštio je Muratović.

Ministar unutrašnjih poslova, prije svega,  mora, naglašava on, da se fokusira na rješavanje ponižavajućeg statusa pripadnika policije, jer ovakvu blamažu zaista nikad niko nije priredio časnim policajcima koji brinu o bezbjednosti svih građana.

Čitaj još:   JEZIVO UPOZORENJE IZ HONGKONGA: Korona virus, bi mogao da zarazi 60% ljudi na planeti... (foto)

“Poštenije je da podnese ostavku ako ne može da obezbijedi sredstva za rad svog resora nego da figurira kao ministar čija policija nema ni službene automobile”, zaključuje Muratović. (V.V)

izvor Kodex.me