IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SJUTRA SE OKUPLJAJU LITIJAŠI: Doček Joanikija ispred hrama u Podgorici… (foto i video)

Najavio je da će srpski patrijarh Porfirije i brojni episkopi doći u Crnu Goru na Cetinje da ustoleče novog crnogorsko- primorskog mitropolita Joanikija, ali datum ustoličenja još nije dogovoren…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… utorak, 01.06. 2021…19. 49…  SJUTRA SE OKUPLJAJU LITIJAŠI: Doček Joanikija ispred hrama u Podgorici… (foto i video)

Kako je rečeno u Mitropoliji crnogorsko- primorskoj, prijem i večernja služba počinju u 19 sati, a poštovaće se sve propisane zdravstvene mjere.

Doček novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija biće organizovan sutra u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Doček i večernja služba s pet pogača počinju u 19 sati, a organizatori ističu da će biti organizirana u skladu sa svim propisanim zdravstvenim mjerama.

Novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije stigao je u Crnu Goru kasno sinoć, a večeras će služiti liturgiju u manastiru Đurđevih stupova kod Berana, potvrđeno je portalu Dana u Mitropoliji Crna Gora i Primorje.

Čitaj još:   ŠOK: Na strani ISIL- a, ginu i Hrvati, zna se za dvojicu muškaraca i pet žena...

Do izbora za mitropolita, vladika Joanikije je bio episkop Budimljansko-nikšićke eparhije, čije je sedište u Đurđevim stupovima. U eparhiji će ga zamijeniti episkop Metodije. 

Portal Dana je već najavio da će srpski patrijarh Porfirije i brojni episkopi doći u Crnu Goru na Cetinje da ustoleče novog crnogorsko-primorskog mitropolita Joanikija, ali datum ustoličenja još nije dogovoren…

izvor Portal Luča.me