IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RADE BOJOVIĆ član Savjeta GI “21. maj”: Vanredni izbori jedino rješenje… (foto i video)

RADE Bojović je, gostujući u emisiji “Zumiranje” RTCG, podsjetio da je samo formiranje Vlade trebalo oko tri mjeseca i da se na početku potvrdilo da je teško sastaviti novu vlast…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti…srijeda, 02.06. 2021…09. 49… RADE BOJOVIĆ član Savjeta GI “21. maj”: Vanredni izbori jedino rješenje… (foto i video)

Crna Gora je devet mjeseci nakon izbora i dalje u crnoj rupi, iz koje može izaći jedino uz vanredne parlamentarne izbore, ocijenio je večeras član Savjeta GI “21. maj” Rade Bojović. u emisiji “Zumiranje” RTCG.

Bojović je, gostujući u emisiji “Zumiranje” RTCG, podsjetio da je za samo formiranje Vlade trebalo oko tri mjeseca i da se na početku potvrdilo da je teško sastaviti novu vlast.

“Kad su je već sastavili, evo punih šest mjeseci prisustvujemo spektakularno nesposobnoj vladi, jednom premijeru koji je očigledno zalutao na to radno mjesto i sa jednom postavom ministara koja apsolutno ne priliči potrebama Crne Gore”, ocijenio je Bojović.

Potvrdilo se da je Crna Gora, smatra, dobila neviđeno nefunkcionalni konglomerat na vlasti, sa elementima dnevnog populizma, demagogije i rezultata koji se još ne vide.

Čitaj još:   VUČIĆ NA KOSOVU HOĆE DA PONOVI INCIDENT U POTOČARIMA?: Majstor haosa u dogovoru, sprema PAKLENI PLAN!

“S druge strane, imate jednu snažnu velikosrpsku boju u dominirajućem dijelu parlamentarne većine, mislim na DF i stalnu žešće sukobe unutar parlamentarne većine, nego sa opozicijom”, kazao je Bojović.

Kao jedini izlaz iz aktuelne situacije vidi vanredne parlamentarne izbore.

“Mislim da Crna Gora treba što prije da, uz posredništvo Brisela, dođe u situaciju da uđe u novi izborni ciklus i da se ova noćna mora konačno završi”, rekao je Bojović.

Vladajuću većinu, dodaje Bojović, na okupu drži nataloženi snažan animozitet prema DF-u, koji ima i osnovane razloge.

“Svi oni bježe od tih izbora, svjesni da su dobrim dijelom razočarali i svoje birače. Svjesni su da dio tih birača više neće glasati za njih, već možda aktuelnu opoziciju”, ocijenio je Bojović.

Navodeći da vlast još nije donijela budžet i nije uspjela da sastavi najvažnije pregovaračke grupe za pristupanje EU, Bojović kaže da ovakvu Vladu Crna Gora nije vidjela za tri decenije višestranačja.

izvor Pobjeda.me