IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONAČNO NAKON 25 GODINA: Počelo trajno uklanjanje crkve iz dvorišta nane Fate u Konjević Polju… (foto i video)

Teška mehanizacija je u dvorištu nane Fate Orlović u Konjević Polju, gdje je proces uklanjanja nelegalno izgrađene crkve o kojoj je odlučio Evropski sud za ljudska prava…

KONJEVIĆ POLJE: BiH, Zanimljivosti, vijesti… subota, 05.06.2021…07. 49…  KONAČNO NAKON 25 GODINA: Počelo trajno uklanjanje crkve iz dvorišta nane Fate u Konjević Polju… (foto i video)

Da je počelo uklanjanje crkve iz Fatinog dvorišta ranije nam je potvrdio njen advokat Rusmir Karkin.

Na svom Facebooku podijelio i videosnimke iz Konjević Polja na kojima se vidi da su radovi započeli.

Kako nam je kazao Karkin, on je imao informaciju od tužioca državnog tužilaštva koji postupa povodom neizvršenja presude u ovom slučaju da bi se to moglo desiti ovaj vikend.

Jutros me pozvala najstarija kćerka nane Fate i obavijestila me da je prije 7 sati u dvorište ušao veliki broj kamiona i bager i da je započelo uklanjanje crkve. To se trenutno sad dešava – kazao nam je Karkin.

Čitaj još:   BERLIN: Tjelohranitelj pozitivan na koronavirus u karantinu njemački ministar Maas... (foto)

Evropski sud za ljudska prava 1. oktobra 2019. godine je donio odluku, odnosno konačnu presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević Polju.

Sud je utvrdio kako je propust “vlasti da ispoštuju konačne i obavezujuće odluke iz 1999. i 2001. god kojima je utvrđeno pravo na povrat predmetne imovine u posjed podnositelja predstavke, a za koji Vlada Republike Srpske nije ponudila nikakvo opravdanje, imao za posljedicu ozbiljno narušavanje njihovog prava na imovinu”.

Potpuno bespravno Srpska pravoslavna crkva je u dvorištu Fate Orlović 1996. godine izgradila objekat koji je do danas netaknut stajao na istom mjestu…

izvor agencije

AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu i to sporne Read more

MARINIKA Tepić odgovorila VUČIĆU: Jasno je da se češe gdje ga svrbi… (foto i video)

Marinika Tepić reagovala je nakon što je Aleksandar Vućić pomenuo Read more