IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OVO IMA SAMO KOD NAS: Optuženi za tešku krađu, molio da izađe iz sudnice… (foto)

Sudija istaknuo da će sud narediti vještačenje svjedoka kako bi se utvrdilo da li je sposoban da svjedoči i da li je bio psihički sposoban 2018. godine…

BANJA LUKA: Srbija, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 07.06.2021…09. 59…OVO IMA SAMO KOD NAS: Optuženi za tešku krađu, molio da izađe iz sudnice… (foto)

Pustite me da izađem, molim vas, kada su optuženi, ne mogu biti u sudnici – kazao je kroz suze svjedok Salko Veljačić u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Denisu Pašagiću i Hasi Deliću, koje terete da su mu ukrali oko 110.000 KM.

Veljačić je najprije želio da čita izjavu i ono što je napisao te da to kaže sudskom vijeću, ali je upozoren da po zakonu ne može, već mora da kaže ono što zna i čega se sjeća bez čitanja napisanog.

– Ovo je na mene i porodicu ostavilo velike traume, imao sam moždani udar. Ne mogu tako da svjedočim – rekao je Veljačić.

Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić upozorio ga je da ne smije da čita izjave. Svjedok je ponovio da ne može bez čitanja te je, nakon duže rasprave, rekao da nije sposoban svjedočiti i dao je sudu medicinsku dokumentaciju o bolesti, piše “Glas”.

Čitaj još:   NEZAMISLIVA TUGA: Danski MILIJARDER izgubio TROJE DJECE u napadima u Šri Lanki

Za njegovu sposobnost- rekao je branilac prvooptuženog Pašagića, advokat Ćulibrk.

Advokat Gudalo, koji brani Delića, smatra da je potrebno da se utvrdu da li je svjedok Veljačić bio sposoban i 2018., kada je tužilaštvu dao izjavu.

Sudija Jukić istaknuo je da će sud narediti vještačenje svjedoka kako bi se utvrdilo da li je sposoban da svjedoči i da li je bio psihički sposoban 2018. godine. Delića i Pašagića optužnica tereti da su 4. juna 2018. godine od Veljačića ukrali torbicu sa oko 110.000 KM. 

Navodi se da su ga pratili iz Velike Kladuše do Banje Luke te da je Pašagić maskiran maramom i kačketom prišao stolu za kojim je sjedio Veljačić u bašti hotela “Bosna” te s njega zgrabio torbicu s novcem i pobjegao.

Potom je otrčao kroz dvorište Hrama Hrista Spasitelja do Srpske ulice, gdje ga je u vozilu čekao Delić pa su zajedno pobjegli u Veliku Kladušu. Iste večeri, Delić je pobjegao u Sloveniju, a Pašagić u nepoznatom pravcu. Delić je uhapšen nekoliko dana kasnije, a Pašagić naknadno.

Čitaj još:   Crna Gora razmatra otvaranje granica prema regionu, da li je na spisku i Srbija?

Izvor Glas.ba

AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu i to sporne Read more