IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS TUGA DO NEBA: Umrla još jedna srebrenička majka Emina Merdžić u genocidu su joj ubili… (foto)

SINA NIKADA NIJE PRONAŠLA… u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini, u 79. godini umrla je još jedna srebrenička majka Emina Merdžić…

SREBRENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti… utorak, 08.06.2021…10. 59…  DANAS TUGA DO NEBA: Umrla još jedna srebrenička majka Emina Merdžić u genocidu su joj ubili… (foto)

Emina je rođena u srebreničkom selu Tokoljaci u poznatoj porodici Smajlović, odakle se udala u Glogovu kod Bratunca, gdje je rodila četvero djece, a posljednje godine života provela je nedaleko od Srebrenice u naselju Gostilj.

Emini su u genocidu ubijeni suprug i sin Azmir, koji je imao 31 godinu kada je ubijen. Iako je prošlo gotovo 26 godina od genocida, Azmir nikada nije pronađen.

”To me najgore pogađa. Čini mi se, kada bih našla nokat njegov, ja bih njega ukopala. Ko što žene kažu, imaju tamo, pa što ne ukopaju. Muža su mi našli odmah na početku u Glogovoj u grobnici, bilo njih dvjesto i nešta. A sina mi nikad niko nije vidio, ni kroz šumu kad su išli, tog Azmira”, govorila je Emina, koja nije dočekala da pronađe kosti svog sina.

Čitaj još:   UHAPŠEN Milojko Pantić...

Emina Merdžić je sestra novinara Kjašifa i Sakiba Smajlovića. Kjašif Smajlović je 1992. godine ubijen u Zvorniku. Prva je novinarska žrtva rata u Bosni i Hercegovini.

Informaciju o smrti Emine Merdžić potvrdio je njen unuk Adnan Merdžić. Dženaza majci Emini bit će klanjana u srijedu (9. juna 2021.) na mjesnom mezarju u naselju Gostilj.

Izvor agencije

AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu i to sporne Read more