IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Munira Subašić nakon presude Mladiću iz DEN HAGA: Žive u mržnji i lažima, neka prihvate pravu istinu… (foto i video)

Gdje god su njegova (Ratko Mladić) čizma i njegova vojska kročile počinjen genocid, kazala predsjednica Udruženja “Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić…

HAG: Svijet, Crna Hronika, vijesti… utorak, 08.06.2021…19. 59… Munira Subašić nakon presude Mladiću iz DEN HAGA: Žive u mržnji i lažima… (foto i video)

Predsjednica Udruženja “Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić poručila je danas iz Haaga kako je današnja pravosnažna presuda zločincu Ratku Mladići historijski trenutak, javlja Anadolu Agency (AA).

Subašić je u izjavi za AA prokomentarisala presudu Žalbenog vijeća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove kojom je Ratku Mladiću potvrđena najstrožija kazna doživotnog zatvora.

“Ovo je historijski događaj. Ratko Mladić dobio je doživotnu kaznu. Nažalost, nije se potvrdilo da je odgovoran i za šest opština (Foča, Vlasenica, Ključ, Sanski Most, Kotor Varoš i Prijedor). Gdje god su njegova čizma i njegova vojska kročile počinjen je genocid”, kazala je Subašić.

Čitaj još:   Umrlih na planeti 13.596: U Italiji blizu 5.000, Španija na koljenima, broj pozetivnih u SAD i Francuskoj u porastu... (foto)

Podvukla je kako je današnja presuda poruka majkama da je pravda jednim dijelom zadovoljena, ali i poruka mladima.

“Ovo je poruka mladima da čitaju, slušaju, gledaju, da prate ove presude i grade bolje sutra. Da dođe do pomirenja i povjerenja među mladima i da oni koji žive u mržnji i u lažima prihvate pravu istinu. Istina treba svima nama, istina je naše najjače oružje”, zaključila je Subašić.

izvor agencije AA

ŠEKI Radončić o usvajanju Rezolucije: ČIČA DRAŽA JE NAKON TITA, PORAŽEN I OD MILA…

Crnogorski parlament usvojio je sinoć Rezoluciju kojom se osuđuje genocid Read more

VUČIĆ : “Nismo ovo očekivali od CRNE GORE…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Read more