IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA AKCIJA FBI “Trojanski štit”: Širom Evrope uhapšeno 18 Srba… (foto)

Akcia Trojanski štit”, širom Evrope uhapšeno više od 800 kriminalaca, slobode je lišeno i 18 Srba…

MILANO: Svijet, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 10.06.2021…00: 39…  VELIKA AKCIJA FBI “Trojanski štit”: Širom Evrope uhapšeno 18 Srba… (foto)

Srpske službe su od jula prošle godine bile intenzivno uključene u najveću akciju do sada i sve vrijeme pratile komunikaciju srpskih kriminalaca preko kriptovane aplikacije “Anom” koja im je lukavo podmetnuta!

Uhapšeni kriminalci bavili su se trgovinom velikih količina narkotika.

Pripadnici FBI poslednjih nekoliko dana nalaze se u Srbiji i sarađuju sa našim službama i prate komunikaciju mnogih istaknutih članova srpskog podzemlja.

Podsjetimo, u svijetskim medijima juče je odjeknula informacija da je FBI u protekle dvije godine, preko lažne aplikacije pratio sve poruke kriminalaca koji su je koristili.

Kriminalci su mislili da se dopisuju preko kriptovane aplikacije kojoj niko ne može da pristupi, ne sluteći da ju je napravio preko svedoka- saradnika, podmetnuo FBI.

U ovoj akciji do sada je uhapšeno više od 800 osumnjičenih za dilovanje droge, planiranje likvidacija i brojnih drugih teških krivičnih dijela, a i da je zaplijenjeno je preko 48 miliona dolara, što u gotovini što u kriptovalutama.

Čitaj još:   KOLAPS INTERNETA U SRBIJI Veliki problemi sa Guglovim servisima, isti problemi u Bugarskoj i Turskoj...

Neviđena akcija FBI

FBI godinama tajno vodio i kontrolisao kriptovanu aplikaciju komunikaciju zvanu “Anom” koju koriste kriminalci širom svijeta, kako bi prikupljao iste te poruke koje razmenjuju i nadgledao svu njihovu aktivnost.

Kada je “pala” aplikacija “Skaj”, koja je prvobitno bila najzastupljenija među kriminalcima, FBI je iskoristio trenutak i preko saradnika u podzemlje, sve to najpre Austrije, podmetnuo “Anom” i “prodao” je kriminalcima kao iste najzaštićeniju mrežu za komunikaciju.

Ni ne sluteći šta se dešava, više od 10.000 kriminalaca iz preko 90 zemalja skinuli su aplikaciju “Anom”, a kako je objavljeno, ovu aplikaciju najviše su koristili mafijaši iz Njemačke, Španije i Srbije.

Za dvije godine je, kako je saopšteno, prikupljeno više od 20 miliona poruka na više od 11.800 uređaja koje su koristili kriminalci.

Podsjetimo, kriptovane aplikcije za komunikaciju pripadnicima klana koristila je kriminalna grupa koju je predvodio Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, ali i svi pripadnici kavačkog kalan, na čelu sa Radojem Zvicerom i Slobodanom Kašćelanom.

Izvor agencije

Čitaj još:   NOVI PAZAR: RAZBIJENA ORGANIZOVANA KRIMINALNA GRUPA- Više uhapšenih, u toku pretresi više lokacija
VUČIĆ : “Nismo ovo očekivali od CRNE GORE…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Read more

Krivokapić: NISAM PODRŽAO REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI???

Zdravko Krivokapić, crnogorski premijer, poručio je kako je Rezolucija o Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković o Rezoluciji: OVO JE PEČAT NA ISTINU A TO JE GENOCID (video)

Draginja Vuksanović - Stanković, predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, Read more