IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREMIJER Krivokapić: “Vladu podržava samo deset od 81 poslanika i to je evropski fenomen” (foto)

Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da u Vladi koju on predvodi neće biti niko osim eksperata, te da ako postoji neko mjesto koje može prirodno da bude upražnjeno, on da treba da bude otvoreno za eksperte…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… petak, 11.06.2021…11: 39… PREMIJER Krivokapić: “Vladu podržava samo deset od 81 poslanika i to je evropski fenomen” (foto)

Premijer Zdravko Krivokapić, je rekao da je njegov stav, i prije nego što je ušao u politiku i po završetku izbora, da jedino ekspertska vlada Crnoj Gori može donijeti dobro.

“I ostajem pri tom stavu. Ako postoji neko mjesto koje može prirodno da bude upražnjeno, onda je prirodno da treba da uđe neki ekspert, ali ne nikako određeni političari”, kazao je Krivokapić.

Komentarišući stavove premijera, poslanik DF-a Jovan Vučurović kazao je u izjavi za Dan da Vladu podržava samo deset od 81 poslanika i da je to evropski fenomen.

To vide svi, samo ne premijer, koji misli da mu je to dovoljno. Narodna volja je bila drugačija. Ili će premijer uvažiti realnost i pokušati da pronađe podršku 41 poslanika koji su parlamentarna većina, ili će se narodna volja morati provjeriti. Ono što znamo je da je težina premijerove političke ličnosti i njegovog tima u Nikšiću i Herceg Novom vrijedjela po jedan odbornički mandat. Nije to malo za nekoga ko se odskoro bavi politikom, ali da budete premijer sa tolikom podrškom je i te kako problematično”, istakao je Vučurović.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je za Dan da nije saglasan sa Krivokapićem.

Čitaj još:   NEBOJŠA Medojević: Spajić podnosi prijavu, jer sam ga uhvatio da tajno zadužuje zemlju... (foto)

Mi smo kao partije dobili legitimitet da u pravljamo državom ne može niko u ime partija da određuje da li imamo povjerenje i da li treba da vršimo vlast. Dali smo obećanje građanima i oni su nas prepoznali kao one koji treba da vode državu. Ranije smo se dogovorili da Vlada bude ekspertska, ali nismo u potpunosti zadovoljni rezultatima ekspertske vlade, iako ima određenih pomaka”, rekao je Joković.

On je istakao da je rješenje u dogovoru.

“Niko ne treba da bude isključiv u stavovima, nego treba da sjednemo i nađemo zajedničko rješenje. Uostalom, sad se mijenjaju ustanovljeni principi, pa ne bi bilo čudno da se i sada promijene”, kazao je Joković.

izvor Korex.me

Čitaj još:   Rezultati lokalnih izbora u Turskoj: Uzbudljiva utrka u Istanbulu...
VUČIĆ : “Nismo ovo očekivali od CRNE GORE…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Read more

Krivokapić: NISAM PODRŽAO REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI???

Zdravko Krivokapić, crnogorski premijer, poručio je kako je Rezolucija o Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković o Rezoluciji: OVO JE PEČAT NA ISTINU A TO JE GENOCID (video)

Draginja Vuksanović - Stanković, predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, Read more