IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO: Direktor BHRT- a suspendovao voditeljicu i urednicu Vijesti zbog nazivanja ARBiH takozvanom… (foto)

Voditeljica BHRT- a u Vijestima Zorica Jorgić nazvala Armiju Republike Bosne i Hercegovine takozvanom, iz ove javne državne televizije su se izvinili, a sada je direktor Belmin Karamehmedović suspendovao i voditeljicu i urednicu programa…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak 14.06.2021… 21:00… BRAVO: Direktor BHRT- a suspendovao voditeljicu i urednicu Vijesti zbog nazivanja ARBiH takozvanom… (foto)

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović danas je donio odluku pokretanju disciplinskog postupka i suspendirao urednicu u informativnom programu BHT1 Gordanu Dragutinović Mutić i voditeljicu vijesti Zoricu Jorgić do okončanja istog.

Razlog pokretanja disciplinskog postupka i suspenzije je plasiranje istih i to neprovjerenih podataka u programima koje imaju za iste te posljedice i to uznemiravanje javnosti i narušavanje ugleda i nanošenja štete BHRT- u.

Objavljivanjem informacije o presudi Suda BiH u predmetu Senad Džananović i drugi, u informativnim emisijama BHT1 11. juna došlo je do netačnog i nedopustivog karakteriziranja Armije Bosne i Hercegovine “takozvanom”.

“Ovakav način uređivanja i realiziranja vijesti u IP-u BHT1 smatramo teškim profesionalnim propustom i ozbiljnim ugrožavanjem interesa BHRT-a. BHRT-a neće tolerirati samovolju pojedinaca koji krše uređivačke smjernice BHRT-a”, navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Kik- bokser, zapucao na sina biznismena, zanijemili od šoka očevidci... (video)

On je donio odluku o pokretanju disciplinskog postupka te je suspendovao urednicu u informativnom programu BHT1 Gordanu Dragutinović Mutić i voditeljicu vijesti Zoricu Jorgić do okončanja istog.

Kako kažu u saopćenju “razlog pokretanja disciplinskog postupka i suspenzije je plasiranje neprovjerenih podataka u programima koje imaju za posljedicu uznemiravanje javnosti i narušavanje ugleda i nanošenja štete BHRT-u”.

Naime, objavljivanjem informacije o presudi Suda BiH u predmetu Senad Džananović i drugi, u informativnim emisijama BHT1 11. juna je došlo do netačnog i nedopustivog karakteriziranja Armije Bosne i Hercegovine.

“Ovakav način uređivanja i realiziranja vijesti u IP-u BHT1 smatramo teškim profesionalnim propustom i ozbiljnim ugrožavanjem interesa BHRT- a. BHRT- a neće tolerirati samovolju pojedinaca koji krše istu uređivačke smjernice BHRT-a”, rekli su iz javnog servisa.

Generalni direktor dao je nalog da se ispita i odgovornost urednice Informativnog programa BHT1 Jelene Radojević Kapor, te će se o tome javnosti očitovati narednih dana.BHRT

izvor agencije

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more