IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKO JE NANA FATA VODILA PRAVNE BITKE SA 104 KM PENZIJE!

Kada se nana Fata Orlović 2000. godine vratila u Konjević-Polje, zatekla je ruševine svoje kuće u kojoj je rodila sedmero djece. U dvorištu nekadašnje kuće zatekla je izgrađenu crkvu.

Od tada je počela njena pravna borba, a samo je tražila da se vrati njena oduzeta zemlja i da se crkva izmjesti. Nakon što je pokrenula i dobila sudski spor, crkva nije izmještena.

Proživljavala je Fata sve i svašta u periodu borbe za pravdu, od optužbi i tužbi da je napala policajce, vrijeđana je i maltretirana, čak i fizički napadnuta. Tužena je i za širenje nacionalne netrpeljivosti, ali je oslobođena tih optužbi.

Kako kaže, zarekla se da neće odustati. Nije odustala,

-Teško je bilo gledati to, puno je 25 dana a kamoli 25 godina posebno za ženu koja puni skoro 80 ljeta, koja nije išla u školu i koja ne poznaje propise ali ona se uvijek držala one narodne “Tuđe neću svoje ne dam”.

Čitaj još:   NANA FATA: Neka Mi Očiste Avliju I Nose Objekat Da Je Ja Ne Bih Sad Minirala (video)

Zamislite samo te tvrdoglavosti kada je 2001.godine sa penzijom koja je izbosila tačno 104 KM odlučila krenuti u pravni postupak.

Sjetite se da su joj prijetili kada je u par navrata bila i pretučenada i da su je osuđivali na kazne zatvora u druge neugodne situacije.

Sve je to uspjela prevazići-govori ponosno o svojoj majci Hurija Karić.

izvor agencije

SKANDAL: Otac Predrag poručio NANI FATI- Dići ćemo hram sa velikim zvonom, koje će da zvoni svaki put dok bude pila kafu…

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve, otac Predrag Popović komentarisao je rušenje Read more

Čitaj još:   OPTUŽENA ZA UBISTVO: Konobarica SONJA nožem UBILA gazdu HUSU Tahirovića i ostavila da iskrvari...
POSLIJE IDIOTSKE PORUKE UPUĆENE NANI FATI, ANDRIJANA SE POKAJALA…

Javnost u BiH bila je zgrožena ovih dana prijetećim porukama Read more

HEROJ NAŠ: NANA FATA OTPUŠTENA IZ BOLNICE…

Nana Fata Orlović je, nakon što je bila hospitalizirana u Read more