IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZBOG ŠTAJKA ADVOKATA: Mirko Ilić, osumnjičen za skrnavljene spomenika Ljuba Čupića u kućnom pritvoru… (foto)

Nikšićaninu Mirku Ilići (57), osumnjičenom za skrnavljene spomenika tužilaštvo zbog štrajka advokata nije moglo da odredi zadržavanje, pa je postupajući tužilac ODT Nikšić sudiji za istragu podnio prijedlog za izricanje mjere nadzora – zabrana napuštanja stana…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak 14.06.2021… 19: 50… ZBOG ŠTAJKA ADVOKATA: Mirko Ilić, osumnjičen za skrnavljene spomenika Ljuba Čupića u kućnom pritvoru… (foto)

“Postupajući tužilac u ODT Nikšić, u svojstvu osumnjičenog, saslušao je lice lišeno slobode M.I. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo – povreda groba iz čl.411 st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika”, saopšteno je iz ODT.

Kako navode zbog obustave rada advokata Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću nije bilo u mogućnosti da osumnjičenom odredi zadržavanje.

U saopštenju ODT se navodi da su svi pozvani advokatiodbili da u tom predmetu budu postavljeni kao branioci po službenoj dužnosti,shodno Odluci Advokatske komore Crne Gore o proglašenju opšte obustave pružanja pravne pomoći advokata od17.05.2021.godine.

Čitaj još:   RIM: Teška odluka se morala donijeti, produžen karantin u Italiji... (foto)

“Zbog nemogućnosti, a usljed obustave rada advokata, osumnjičenom odredi zadržavanje, postupajući tužilac ODT Nikšić je Osnovnom sudu – sudiji za istragu Nikšić podnio prijedlog za izricanje mjere nadzora- zabrana napuštanja stana protiv M.I. iz Nikšića”, saopšteno je iz nikšićkog ODT.

izcor analitika.me

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more

HISTORIJSKI REZULTAT: Sarajlija Nedžad Husić je BiH osigurao najveći uspjeh na Olimpijskim igrama… (foto)

Nedžad Husić nije uspio osvojiti bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.. Read more

Čitaj još:   SKANDAL U EMISIJI "UTISAK NEDELJE": Olja Betković, i njena šala ili ne na temu Malčanskog berberina je uvreda i za jadnu djevojčicu ... (foto)