IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPET VOJSKA DOLAZI NA PEŠTER! Počela združena vojna vježba…

BEOGRAD – Rano jutros, otpočela je provjera borbene gotovosti komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije, kao uvod u Združenu taktičku vježbu “Munjeviti udar 2021”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Provjera se, na osnovu direktive vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsjednika Republike Aleksandra Vučića, realizuje kako bi se utvrdio dostignuti nivo operativnih sposobnosti Generalštaba, komandi i jedinica za izvršenje dodeljenih zadataka.

Kako se navodi u saopštenju, jutrošnje aktivnosti započete su uzbunjivanjem više od 15.000 pripadnika Vojske Srbije.

Združena taktička vježba sa bojevim gađanjem “Munjeviti udar 2021”, izvodi se na osam lokacija širom Republike Srbije, u sadejstvu jedinica Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Tokom vježbovnih aktivnosti biće realizovano više taktičkih vježbi i taktičkih vježbi sa bojevim gađanjem, a najkompleksnija će biti združena vježba sa bojevim gađanjem ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije, koja će se održati 27. juna na privremenom poligonu “Pešter”.

Čitaj još:   BIJELO POLJE: Omerović i Dizdarević privedeni zbog napada na Sadikovića... (foto i video)

Tada će se državnom rukovodstvu prikazati odlučnost, uvježbanost, vatrene mogućnosti i visok nivo sadejstva i saradnje jedinica Vojske Srbije za odgovor na izazove, rizike i prijetnje po bezbjednost Republike Srbije, napominje se u saopštenju.

Na kraju vježbe, 28. juna, biće organizovan otvoreni dan u Kragujevcu, kada će građani biti u prilici da pogledaju prikaz najnovijih sredstava ratne tehnike Vojske Srbije i sredstava iz razvoja.

izvor: Tanjug

UMRO VOJNIK NA PEŠTERU TOKOM VOJNE VJEŽBE…

Stariji vodnik prve klase Dejan Stojković, pripadnik Druge brigade Kopnene Read more

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more