IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAGISTRALA SMRTI U NOVOM PAZARU

Žitelji Ulice Save Kovačevića bore se za trotoar. I ne zovu ovu magistralu koja je i ulaz u Grad Novi Pazar, magistralom smrti. Za peticiju koju su predali u Gradsku upravu sa jednim zahtjevom da se sagradi trotoar, nikad nisu dobili odgovor. Ovdje su stalne brze vožnje, takozvani noćni trkači, ovdje se gine, a ljudi ostaju i invalidi. I niko ništa.

Kontejneri, što je apsurd, ispod puta, a sve su kuće iznad magistralnog puta pa svako iz svoje mora preći ulicu da bi bacio smeće. Tako je nastradala i supruga Muja Džamovića.

Polomljena noga na pet mjesta od koljena do dolje, ruka, glava, đuturum, kaže Mujo.

Prije tri mjeseca mještani su u Gradsku upravu predali i peticiju. Osim obavijesti da je primljena, drugog odgovora nemaa kamoli konkretne akcije za gradnju trotoara

Mi smo ukazivali na ovaj problem i ranije ali nisu uopšte imali sluha da nas saslušaju. Imamo svi problem. Ovdje je više od hiljadu stanovnika. Stariji smo od sve tri stranke. Mi to ne gledamo. Svi smo ovdje u istom problemu. To smo dolazali i s peticijom. Davali su svoje potpise, obradovali se kao mala djeca, bez riječi podržavali tu našu inicijativu. Međutim, nažalost, nema nikakvog odgovora.  Slali smo na četiri adrese Skupštini, predsjednici Skupštine, gradonačelniku, pomoćniku gradonačelnika, priča Amel Ibrahimović.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Pokušao da siluje dvije djevojčice, dok je bio u kućnom pritvoru...

Ejub Bećirović doselio davne 1974. godine. Prisjeća se kako je tu nekad bila zelena transverzala gdje je trebalo da prođe pruga. Na placeve koje su tad kupili plaćali su poreze kao korisnici. Danas sve drugačije. Šest metara od puta je državnio zemljište, ono što je izvan toga prodaje se, legalizuje, prave kuće, placevi. Jedna, čini se, komplikovana priča mada ništa drugačija od svega što se dešava na ovom prostoru. Sve košta, samo je ljudski život za džaba.

Živim u inostranstvu ali kad dođem ovdje da mi se zgadi. Žalosno, niti pješačkog prelaza, pješačke staze. Sve su uzeli, kupili, napravili zgrade a narod gine. Ja bih često izašao radi sebe, radi rekreacije da prošetam ja ne smijem. Jedino s autom, drugačije ne smijem.

Čitaj još:   BRUTALNA OSVETA PJEVAČU: Gosta iz svog lokala IZBACIO zbog nedoličnog ponašanja, ZAPALIO mu kafić i auto!!!

Umjetnost je u ovom naselju živjeti u ovakvim uslovima, naglašava Anes Biberović.

izvor: sandzaklive.rs

NOVI PAZAR: PRONAĐEN nestali student medicine…

Mladić Muhamed Fetahović, koji je je nestao u petak oko Read more

NOVI PAZAR: Saobraćajna nesreća kod kasarne- IMA POVRIJEĐENIH…

NOVI PAZAR – U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko Read more

NOVI PAZAR: NA HADŽETU PRONAĐENO BEŽIVOTNO TIJELO

NOVI PAZAR: U novopazarskom naselju Hadžet danas je pronađeno beživotno Read more

NOVI PAZAR: EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENJA NAKON REKORDNE ZAPLJENE DROGE (video)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru su zaplijenili više Read more