IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVİČNA TRAGEDİJA- KO JE UBIO ALEKSANDRU (17) IZ PRIBOJA: Otac pronašao tijelo u podrumu

Aleksandra Petrović (17) ubijena je 2002. godine u Priboju, a za ovo brutalno ubistvo i dalje niko nije odgovarao.

Njeno tijelo je pronašao otac, podrumu zgrade u kojoj je živjela sa porodicom. Ležala je razbijene glave u lokvi krvi. Bez čarapa.

Tog kobnog 26. novembra 2002. godine, Aleksandra se kući vratila iz škole oko 19 časova. Ubrzo je izašla iz stana u Ulici Limska 16, u kom je živjela sa roditeljima i bratom i otišla u obližnju prodavnicu. Pola sata kasnije, otac Petar je krenuo da je traži.

Na ulazu u podrum je primjetio krv, a potom je ugledao tijelo ćerke u lokvi krvi koja se slijevala sa zidova. Pozvao je policiju i hitnu pomoć, ali je za Aleksandru bilo kasno.

Obdukcijom je utvrđeno da je usmrćena sa 25 udaraca u glavu, tragova seksualnog zlostavljanja nije bilo.

Njena smrt je i dalje misterija. Ubica nije identifikovan, ni pronađen.

Policija je najpre tvrdila da je usmrćena drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu našao cjepanicu na kojoj su bile dvije dlake, za koje je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazile u podrum, a policija je kasnije, umjesto da obezbjeđuje mjesto zločina – spavala u kolima“, ispričao je Aleksandrin otac Petar posle zločina.

Čitaj još:   MILANO: Korona virus u Italiji odnio 148 života, od jučer umrla 41 osoba... (foto)

Ko je uzeo čarape

On i supruga Milanka ušli su u trag njenim čizmama koje joj je ubica skinuo da bi uzeo čarape, ali im je u policiji rečeno da „taj materijal nije adekvatno čuvan“.

Tri dana nakon što je nađeno Aleksandrino tijelo, francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, u sjedištu Interpola, s obzirom na to da su Petrovići imali francusko državljanstvo, ali naši nadležni su to odbili. Tek poslije tri godine od ubistva MUP je pristao da pošalje ostatke njene odjeće u Lion. Međutim, nisu je dobro čuvali i svi dokazi su bili uništeni.

Uništeni dokazi

Iz Liona je stigao odgovor: „Tragovi su uništeni, ništa ne može da se otkrije. Policija u Užicu to nije dobro čuvala“.

O njenom ubistvu i danas kruže razne priče. Jedna verzija je da ju je ubio psihopata, druga da je naletjela na lopova koji ju je usmrtio iz straha, treća da je ubio bivši osuđenik… Međutim, istraga i dalje stoji u mjestu.

Ko je ubio Aleksandru i zašto joj je skinuo čarape do danas nije poznato.

Čitaj još:   TRAGEDIJA: Utopio se mladić iz Pljevalja... (foto)

izvor: novosti.rs

BEOGRAD: Mural osuđenog ratnog zločinca, grb Partizana i crvena boja… (foto)

Na mural osuđenog ratnog zločinca dodata poruka veličanja, grb Partizana Read more

JANJUŠ NAŠAO DJEVOJKU: Pokazao je javno, čista KOPIJA…? (foto i video)

Na Instagramu osvanula fotka, ljudi su u šoku zbog sličnosti Read more