IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIVŠA ministrica, VESNA Bratić ODBILA DONACIJU Bemaxa za opremanje ŠKOLE…

Gradnja osnovne škole u Tološima počela je 21. maja 2021. godine, u vrijeme mandata Vlade Zdravka Krivokapića, sa Vesnom Bratić kao ministarkom prosvjete, kutlure, nauke i sporta, dakle, resorno zaduženom i za ovaj projekat. Inicijalni dogovor je bio da kompanija „Bemax“, osim što će izgraditi školski objekat, donira i kompletnu opremu.

S obzirom na to da oprema za škole mora ispunjavati određene standarde, donatori su se više puta obraćali resoru Vesne Bratić kako bi dobili smjernice za nabavku, ali nikada nijesu dobili nikakav odgovor, potvrđeno je M portalu iz Ministarstva prosvjete, na čijem je čelu danas Miomir Vojinović.

“Kako se kompanija “Bemax” u nekoliko navrata obraćala bivšem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta sa zahtjevom da ih shodno svojim nadležnostima uputi na standarde u pogledu opreme za osnovnu školu, a iz bivšeg MPNKS nije dobila tražene inpute, kompanija je obavijestila novoformirano rukovodstvo Ministrarstva prosvjete da zbog protoka vremena i pasivnog držanja bivšeg rukovodstva MPNKS, više nisu u mogućnosti da u tako kratkom roku obezbijede potrebnu opremu koja odgovara standardima”, pojasnili su iz Ministarstva prosvjete.

Stvoreni su, kako dodaju, svi preduslovi za raspisivanje tendera za nabavku namještaja i opreme kao i tendera za nabavku računarske opreme.

Čitaj još:   VESNA Bratić preuzela ulogu krivičnog suda: Neosnovana žalba resora kojim rukovodi ministarka... (foto, video)

“Predmetni tenderi će biti raspisani čim u funkciji bude portal javnih nabavki, koji trenutno ne radi zbog hakerskih napada na informacioni sistem Crne Gore”, navode za M portal iz ovog Vladinog resora.

Nova škola u Tološima dobila je ime po Novki Ubović, jednoj od istaknutijih prosvjetnih radnica i dobitnici najvažnijih državnih priznanja iz oblasti prosvjete.

U školu, koja ima kapacitet da primi do 1.200 učenika, upisana su tri odjeljenja prvaka, a ukupno 15 odjeljenja đaka.

Na raspolaganju će biti 15 predmetnih sala, pet matičnih učionica, dvije učionice za informatiku, pet specijalizovanih učionica sa kabinetima, kao i multifunkcionalna sportska dvorana sa kapacitetom do 500 mjesta.

Osim toga, postoje i dva sportska igrališta, trim staza, kao i jedan sportski objekat na krovu sale.

Opremljena je najsavremenijim elektro i mašinskim instalacijama. Takođe, i solaranim panelima što stavlja poseban akcenat na energetsku efikasnost samog objekta.

Ministar prosvjete Miomir Vojnović zahvalio je na otvaranju, kompaniji “Bemax” koja je donirala sedam miliona eura, kao i predstavnicima Glavnog grada i Tološanima, koji su prepoznali važnost ovog projekta, dajući “punu podršku njegovoj realizaciji”.

izvor: pobjeda.me

Čitaj još:   AMERIKANCI O ODLUCI SRBIJE DA UVEDE OBAVEZNI VOJNI ROK: ZAŠTO SU SPOMENULI DODIKA? (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more