IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISLAMSKA ZAJEDNICA U BIH: MIR ne ugrožava REISU- L- ULEMA Husein ef. Kavazović, nego Milorad Dodik… (foto, video)

Islamska zajednica (IZ) u Bosni i Hercegovini sa osudom odbacuje pokušaje predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika da reisu- l- ulemi Huseinu ef. Kavazoviću podmeće militantizam, što je samo nastavak njegovih kontinuiranih napada na islam, muslimane i Islamsku zajednicu.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 18: 03-2023, 08: 24… ISLAMSKA ZAJEDNICA U BIH: MIR ne ugrožava REISU- L- ULEMA Husein ef. Kavazović, nego Milorad Dodik… (foto, video)

Milorad Dodik i režim koji kontroliše nastavlja spinovati izjavu reisu- l- uleme o tome kako je sadašnje vrijeme to u kojem se država i mir brane u institucijama države i da nasrtaj na te institucije znači nasrtaj na mir i prizivanje sukoba za koje se mora biti spremno.

Bezuspješni su pokušaji Dodika da svoju neodgovornu i nepromišljenu politiku, kakva je i odluka da jedan dio Bosne i Hercegovine vodi u međunarodni izolacionizam i sukob s najvećim saveznicima ove zemlje, prikriva podmetanjem militantizma reisu- l- ulemi i bošnjačkom narodu.

Ti providni trikovi jednostavno neće uspjeti, kako u bosanskohercegovačkoj, tako i međunarodnoj javnosti i ozbiljnim političkim krugovima– kaže se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Rijaseta IZ u BiH.

Čitaj još:   PREDRAG Bošković: Sramna je MILANA Pipuna Kneževićeva izjava, PES je samo beznačajan instrument u njegovim i rukama ANDRIJE Mandićevim... (foto)

Naglašava se da Dodik ničim ne može sakriti niti skrenuti pažnju sa činjenice da on svakom izjavom i svakim potezom pokazuje svoj radikalizam i militantizam, bez obzira radilo se o prijetnjama teritorijalnom integritetu i suverenitetu države, što nije ništa drugo do poziv na rat i sukobe, ili pak militantnim paradama na neustavne dane jednog entiteta.

  • Mir ne ugrožava reisu-l-ulema, niti poziva na nasilje kada upozorava na to kuda neodgovorne politike mogu odvesti, nego Milorad Dodik koji svojim radikalnim, iracionalnim, izolacionističkim, konfliktnim i po sve narode i građane BiH štetnim politikama predstavlja stvarnu prijetnju miru, ne samo Bosne i Hercegovine, nego i ovog dijela Evrope– naglašava se u saopćenju, javlja MINA.

BONUS VIDEO: Poruka Dodiku: Milorade, sanjaš otcjepljenje RS, prijetiš i državu činiš invalidnijom!EU sankcije…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more