IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, ponudio da TURSKA bude posrednik u RJEŠAVANJU KRIZE IZMEĐU KOSOVA I SRBIJE… (foto, video)

Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i premijerom Kosova Albinom Kurtijem u nastojanju da dvije strane pomognu u rješavanju aktuelnog sukoba na sjeveru Kosova…

ISTANBUL: Svijet, Znimljivosti, vijesti, četvrtak, 01. VI. 2022… 00: 38… Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, ponudio da TURSKA bude posrednik u RJEŠAVANJU KRIZE IZMEĐU KOSOVA I SRBIJE… (foto, video)

Tokom razgovora, koji su bili fokusirani i na bilateralne odnose, kao i na regionalna pitanja, predsjednik Erdogan je govorio o događajima na sjeveru Kosova, navodeći da je jedini način da se uspostavi trajni mir i stabilnost u regionu napredak kroz dijalog– saopšteno je iz press službe turskog predsjednika.

Turska je spremna da doprinese (uspostavljanju) ovog dijaloga– dodali su.

Situacija u opštinama sa srpskom većinom na Kosovu eskalirala je 26. maja, kada su specijalci kosovske policije zauzeli upravne zgrade u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan razgovarao je telefonski sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Albinom Kurtijem, javlja Anadolija.

Čitaj još:   BURSAĆ PORUČIO DRITANU: NEKA MALI MUSOLINI ZA SREBRENICU KAŽE PREMIJERU I CRKVENOJ VLADI

Kako se navodi u saopštenju Direkcije za komunikacije Turkiye, Vučić i Kurti uputili su Erdoganu čestitke povodom ponovnog izbora za predsjednika.

Čelnici su razgovarali i o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima.

Predsjednik Erdogan je istakao da je napredak u procesu dijaloga jedini način da se uspostavi trajni mir i stabilnost u regionu u kontekstu dešavanja na sjeveru Kosova.

Erdogan je dodao da je Turkiye spremna da pruži doprinos u procesu dijaloga.

U opštinama na sjeveru Kosova naseljenim većinom srpskim stanovništvom od ponedeljka su porasle tenzije koje su prerasle u nasilje.

Lokalni Srbi okupljaju se na protestima kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog izbora novih gradonačelnika, traže i povlačenje specijalnih jedinica Kosovske policije iz zgrada opština.

NATO je najavio slanje dodatnih vojnika na Kosovo.

BONUS VIDEO: Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler! Sırp Cumhurbaşkanı ve Kosova Başbakanı ile görüştü

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more