IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Rudnik uglja Pljevlja obilježio 71 godinu rada… (foto, video)

U sali Doma rudara Rudnika uglja AD Pljevlja, juče je obilježen Dan rudara i 71 godina poslovanja Društva. Svečanoj sjednici prisustvovali su gosti iz privrednog, kulturnog i društvenog života, rudari i jubilarci…

PLJEVLJA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, nedelja, 24. IX. 2023… 11: 28… Rudnik uglja Pljevlja obilježio 71 godinu rada… (foto, video)

Na samom početku, uz podsjećanje na istorijat RUP-a, poslovne rezultate predstavio je vd izvršni direktor Alen Štulić.

U sali Doma rudara Rudnika uglja AD Pljevlja, juče je obilježen Dan rudara i 71 godina poslovanja Društva, saopšteno je iz Rudnika uglja Pljevlja.

„Svečanoj sjednici prisustvovali su gosti iz privrednog, kulturnog i društvenog života, rudari i jubilarci“, anavodi se u saopštenju.

Na samom početku, uz podsjećanje na istorijat RUP-a, poslovne rezultate predstavio je vd izvršni direktor Alen Štulić.

„Dozvolite mi da u ime menadžmenta kompanije kažem nešto više o rezultatima ostvarenim u periodu između dva praznika. Dakle, postignuti su rekordni rezultati, a to je za nas u površinskoj eksploataciji vrlo važno, jer nam garantuje stabilnost i sigurnost isporuke uglja našim strateškim partnerima, a prije svega Elektroprivredi Crne Gore, kao i partnerima na tržištu široke potrošnje…

Ostvareni obim otkrivke za period između dva praznika iznosio je 9,5 miliona m3čm, a ukupno proizvedena količina uglja za posmatrani period iznosila je 1,8 miliona tona „, kazao je Štulić.

On je istakao da se obaveze prema državi i lokalnoj upravi uredno izmiruju i prema istim kompanija nema zaostalih dugovanja.

Čitaj još:   VATROSLAV Belan: Protesti pod okriljem vjere pomogli MILOJKU Spajiću da dođe na vlast, LP ne zanima krvna grupa ministara... (foto)

„Pored navednog istakao bih i da je jedan od prioriteta u našem radu i zaštita životne sredine, na čemu ćemo i u narednom periodu intezivno raditi „, saopštio je Štulić.

Pohvalio je i sportiste Rudnika, koji su i ove godine, kao i prethodnih obradovali kompaniju sa medaljama sa međunarodnih i drugih takmičenja, i poručio da će Rudnik nastaviti tradiciju koju baštini godinama i decenijama, a to je pomoć zdravstvu, sportu i gradu, što čini simbiozu rudnika i grada jačom iz godine u godinu.

„I na kraju, istakao bih da smo svijesni budućih izazova, kojim se u narednom periodu moramo posvetiti, a poseban izazov i ono što je u fokusu je vraćanje rijeke Ćehotine u staro korito“, zaključio je Štulić.

Prisutnim se obratio i izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, čestitajući rudarima praznik.
On je istakao da EPCG kao matična kompanija uvijek će biti podrška i uvijek će biti oslonac, ne samo RUP, nego i svim ćerkama kompanijama.

„Pred nama je jedan veliki investicioni ciklus, u oblasti obnovljivih izvora energije, izgradnja velikog broja vjetroelektrana, solarnih sistema, ne zaboravljamo i ulažemo u naše hidroelektrane, i hidroelektranu Piva i hidroelektranu Perućica, i samo takvim načinom razmišljanja i ne favorizovanja određenih regiona i određenih oblasti, odnosno ravnomjernim razvojem, možemo doći do cilja. Zato poštovani prijatelji, još jednom na kraju koristim priliku da vam čestitam ovaj veliki dan rudarskim pozdravom srećno, živjeli“, zaključio je Rovčanin.

Čitaj još:   NOVA PREDSTAVA- CRNA KOMEDIJA U SARAJEVU: Schmidt se žali na "neizdrživ" pritisak Hrvatske, slijedi li novi pokušaj nametanja Izbornog zakona? (foto, video)

Na svečanoj sjednici, uručena su i priznanja onima koji svojim pregnućem, upornošću i profesionalizmom u izvršavanju zadataka dobijaju nagradu najboljeg radnika u periodu između dva praznika.

BONUS VIDEO: TV Pljevlja Svečana sjednica Rudnika uglja Pljevlja 22 09 2023

izvor iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more