IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAMUŠ Haradinaj poručio Albancima u Crnoj Gori: Neophodno je biti uz SAD i EU… (foto)

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj poručio Albancima u Crnoj Gori da formiranje nove Vlade Crne Gore, osim što odražava građansku volju i politički pluralizam, mora biti usklađeno sa prozapadnim vrijednostima, vezanim za NATO i evropske integracije.

Prema njegovim riječima svaki drugi pristup bilo kog aktera u Crnoj Gori bio bi štetan za region u kratkom roku, ali i za samu Crnu Goru u dugoročnoj perspektivi.

Albanski forum i Albanska alijansa privatile su učešće u vladi Milojka Spajića u kojoj su i prosrpski orijentisane partije.

“Kao država i nacija uvijek smo usklađeni sa spoljnom politikom SAD, kako u regionu, tako i na globalnom planu.

U tom kontekstu, smatramo da formiranje nove Vlade Crne Gore, osim što odražava građansku volju i politički pluralizam, mora neraskidivo biti usklađen sa prozapadnim vrijednostima vezanim za NATO, evropskim integracijama, dobrosusjedskim odnosima i odbacivanjem destruktivnog uticaja spoljnog miješanja Srbije i Rusije“, rekao je Haradinaj u intervjuu za TV Klan Kosova.

Čitaj još:   Slobodan VASKOVIĆ (novinar): Više nema povratka, da li će MILE Dodik biti uhapšen ili će pobjeći, potpuno je nebitno, bitno je samo... (foto, video)

Haradinaj je dodao da Albanci u Crnoj Gori treba da uvide neophodnost proameričke i proevropske orijentacije.

„Pozivamo albanski politički faktor u ovim procesima, sada i ubuduće, da sagledava učešće i odraz volje albanskih građana u svim institucijama Crne Gore, prije svega u svijetlu neophodnosti pro- američke i proevropske orijentacije. Svaki drugi pristup bilo kog aktera u Crnoj Gori bio bi štetan za region u kratkom roku, ali i za samu Crnu Goru u dugoročnoj perspektivi“, zaključio je Haradinaj.

izvor: aktuelno.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   „Sve o karakteru vlasti“: Brojna pitanja o izručenju Svetozara Marovića, koja su postavljena predsjednicima Srbije i Crne Gore... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more