IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDAR Vulin dao ostavku na mjesto direktora (BIA)… (foto, video)

ALEKSANDAR Vulin podnio je neopozivu ostavku na mjestu direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), srpske sigurnosno- obavještajna službe na čijem je čelu od decembra 2022. godine…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 03. 11. 2023… 17: 09… ALEKSANDAR Vulin dao ostavku na mjesto direktora (BIA)… (foto, video)

ALEKSANDAR Vulin je poslao saopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti…

“Prijetnje i ucjene”

Predsjednik Aleksandar Vučić i Srbija susreću se sa prijetnjama i ucjenama koje se mogu porediti samo sa austro- ugarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo RS i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija.

Ukoliko bi pristali da to i učinimo sljedeći zahtjev bi bio protjerivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu.

SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji. Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju i Srpski svet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA.

“Sankcije rezultat uporne borbe za jedinstvo Srba”

Čitaj još:   BRUTALNA SAČEKUŠA ZA MILIONERA: Ubica ga čekao u zasjedi, pa sasuo 20 metaka (video)

Sankcije koje su uvedene meni jesu dokaz moje uporne borbe za jedinstvo Srba, ali uvođenje sankcija Srbiji, za šta bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA, bile bi dokaz moje sebičnosti.

Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke bit će licemjerne izjave funkcionera SAD i EU u kojima će se zaklinjati da nisu ni htjeli da nam uvedu kazne i sankcije. Moja ostavka neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene. Sankcije Rusiji nisu dobili, srbijansko priznanje Kosova nisu dobili, ali jednu srbijansku glavu jesu.

Odbijam da zbog bilo kog položaja postanem dio antiruske i antisrpske histerije, da prestanem da brinem o RS i njenom opstanku i da prestanem da vjerujem u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja Srpskog sveta, odbijam da odustanem od politike vojne neutralnosti i bratstva sa Rusijom i Kinom.

Ovo je mala pobjeda SAD i EU, ali i moja velika pobjeda jer sam dokazao da su Srbija i srpski narod vrijedni svake žrtve. Mala je moja žrtva u odnosu na veličinu svetinja koje branim.

Zahvaljujem se predsjedniku Vučiću na prilici da branim Srbe i Srbiju i molim ga da ostane predsjednik svih Srba, posljednji slobodni vođa u Evropi, na ponos svih Srba.

Čitaj još:   "SULTAN TAJIP" dolazi na Balkan sa brojnim privrednicima... (foto)

Nadam se da ćemo i u ovim izborima zajedno voditi borbu za slobodnu Srbiju– napisao je Aleksndsr Vulin u saopćenju…

bonus ALEKSANDAR Vulin podnio ostavku…

izvor iBalkan.net/ agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more