IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEZAPAMĆENE MJERE OSIGURANJA pred susret KOSOVO- IZRAEL: Vedat Muriqi- šta će izraelska policija u Prištini? Ovo je skandal, nikad se nije desilo nešto slično… (foto, video)

NA KROVOVIMA I SNAJPERISTI- Utakmica Izraela u Prištini privlači veliku pažnju, a poduzete su i nezapamćene sigurnosne mjere kako bi sve prošlo u najboljem redu….

PRIŠTINA: Svijet. Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 12. 11. 2023… 16: 09… NEZAPAMĆENE MJERE OSIGURANJA pred susret KOSOVO- IZRAEL: Vedat Muriqi- šta će izraelska policija u Prištini? Ovo je skandal, nikad se nije desilo nešto slično… (foto, video)

Što se tiče same utakmice, na Kosovu smatraju da je moguće iskoristiti činjenicu da Izraelci nisu isključivo fokusirani na nogomet.

Za utakmicu je prodato samo blizu 7.000 karata, a stadion je kapaciteta 14.000 sjedećih mjesta. Na samoj utakmici se očekuje kiša.

Kao što je poznato, utakmica Kosovo – Izrael je trebala biti odigrana 15. oktobra 2023. godine, ali je odgođena za današnji datum (12. novembar). Susret se igra na stadionu Fadil Vokri u Prištini sa početkom u 20:45 sati.

Izrael je trenutno trećeplasirana selekcija u grupi I sa 11 bodova poslije šest odigranih utakmica dok Kosovo na četvrtom ima sedam bodova iz sedam utakmica

Čitaj još:   ADNAN Čirgić: Jesu li spremni za to?

Napadač reprezentacije Kosova Vedat Muriqi oštro je osudio ponašanje izraelske policije uoči utakmice Kosova i Izraela u kvalifikacijama za Euro 2024. godine u Njemačkoj.

Nogometaš koji je trenutno član Mallorce je nakon dolaska na aerodrom u Prištini istakao da se ovakve stvari nisu dešavale nikad prije.

“Izraelska policija nas provjerava na aerodromu u Prištini. Ovo je jako čudno, ovakve stvari se nisu nikada desile. Ništa od ovoga nije bilo kada su Rumunija i Crna Gora dolazili. Ovo nije rat, ovo je nogomet. Iskreno, ovo je skandal, prije svega šta oni rade u našoj domovini”, pitao se Muriqi te dodao:

“Ne razumijem zašto su Izraelci toliko zabrinuti, došli smo ovdje da igramo nogomet. Ne interesuje me jesu li pod pritiskom, nevjerovatno je da je izraelska policija došla ovdje da nas provjerava, posebno na aerodromu u Prištini. Mi smo ovdje zbog sporta, ne rata ili politike.

Ja sam protiv politike u sportu, ali nažalost ovakve stvari se dešavaju”.Kao što je poznato, utakmica Kosovo – Izrael je trebala biti odigrana 15. oktobra 2023. godine, ali je odgođena za današnji datum (12. novembar). Susret se igra na stadionu Fadil Vokri u Prištini sa početkom u 20: 45 sati.

Bonus video: Susret Kosova i Izraela u Prištini iz pojačano prisustvo policije

Čitaj još:   Ustani Tito da mi počinemo...

izvor iBalkan.net/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more