IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSKLUZIVNO: Nakon sina, UHAPŠEN I OTAC! Bivši policajac u Novom Pazaru uhapšen nakon pronalaska zlata iz pljačke… (foto)

Novi Pazar– U najnovijem razvoju događaja, bivši policajac Džafer Aličković uhapšen je nakon što su istražitelji u njegovoj kući pronašli dio zlato za koje se vjeruje da potječe iz nedavne pljačke.

Ovaj incident povezuje se sa pljačkom koja se dogodila u naselju Jerka, 1. novembra, gdje su provalnici, uz prijetnje i nasilje, opljačkali dom 76-godišnje Zakire Kučević.

Prethodno su uhapšeni Džaferov sin, Dževad Aličković, i njihov radnik Ersan Beriša, koji su navodno izveli pljačku. Džafer Aličković, sada osumnjičen za sudjelovanje u zločinu, našao se u centru istrage nakon što su otkriveni ovi dokazi.

Ersan Beriša

Slučaj dobija na složenosti i tragediji sa saznanjem da je Suad Kučević, sin oštećene Zakire, ranije angažovao Aličkovića za građevinske radove. Kučević opisuje kako su pljačkaši iskoristili njegov odlazak u Njemačku da izvrše zločin, pri čemu je Berisha, pomoćnik u Aličkovićevoj građevinskoj firmi, bio direktno uključen.

Nekadašnji policajac Džafer Aličković sada se suočava sa teškim optužbama ometanja pravde, istraga je u toku, a detalji se i dalje razvijaju dok vlasti nastavljaju sa svojim radom na rasvjetljavanju ovog složenog slučaja.

Džemal Aličković

“Njihov čin nije samo kriminalni akt, već i krajnji izraz izdaje i moralnog posrnuća, posebno Aličkovića koji je, skrivajući se iza lažnog vela vjernika, obmanuo mene”, izjavio je za Sandžak Danas Suad Kučević.

Svakako, važan detalj u ovoj priči je i to da se Dž. Alicković, jedan od osumnjičenih, predstavljao kao veliki vjernik, što je dodatno učvrstilo povjerenje Suada Kučevića u njega. Ova pojava lažnog predstavljanja i zloupotrebe vjerskih osjećanja posebno je uznemirujuća jer ukazuje na manipulativne taktike koje kriminalci ponekad koriste da bi dobili povjerenje potencijalnih žrtava.

Čitaj još:   KARPANTHOS- Velika akcija u Italiji: Uhapšeno više od 50 mafijaša, članova ‘Ndranghete... (foto, video)

Suad Kučević, koji je Alickoviću povjerio izgradnju druge kuće u svom dvorištu, ostao je šokiran i izdanim nakon saznanja da je osoba kojoj je vjerovao izvršila tako gnusan čin. Ovaj detalj dodaje još jedan sloj izdaje u već potresnu situaciju i svjedoči o zloupotrebi vjere za ličnu korist, što je dodatno potreslo stanovnike Novog Pazara.

“Ovaj perfidni zločinac, Alicković, ne samo da je iznevjerio povjerenje moje porodice koja mu je povjerila izgradnju doma, već je s prevarom i obmanom zloupotrebio svoju lažnu vjerničku sliku, dovodeći sve nas u zabludu. Njegova podmukla manipulacija i prikrivanje pravih namjera pod plaštom religioznosti predstavlja duboko razočaranje i šok za porodicu koja mu je vjerovala.” izjavio je za Sandžak Danas Suad Kučević.

Porodica Kučević nakon što je pronađeno dio zlata, i dalje nema značajne količine novca i zlata, a pljačkaši su u svom kriminalnom poduhvatu otišli toliko daleko da su provalili i u džamiju u Sebečevu, odakle su ukrali uređaj za video nadzor. Policija je, usprkos otežanim okolnostima istrage uslijed spaljivanja automobila “Škoda”, uspjela pronaći novi trag koji je doveo do uhapšenih.

“Iako sam iznevjeren, opljačkan i lišen velike količine novca i zlata, posebno me iznenadila činjenica da su Alicković i Berisha otišli toliko daleko da su provalili u džamiju i ukrali uređaj za video nadzor. Takav čin, koji pokazuje potpuno nepoštovanje prema svetosti vjerskog prostora, stavlja konačnu tačku na njihov moral.”-zaključio je za Sandžak Danas Suad Kučević.

izvor: sandzakdanas.me

Čitaj još:   HOROR JEDNE PROSTITUTKE Ređali su se na meni, moji misle da radim u butiku...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more