IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS PLJEVLJA: Revizionistima ništa nije sveto… (foto)

Na dan kada su Pljevlja oslobođena od fašizma, imali smo priliku da još jednom svjedočimo skrnavljenju spomenika stradalim borcima na Stražici od strane lokalnih revizionista i sljedbenika kvinsliškog pokreta, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u tom gradu.

“Nakon završene dostojanstvene ceremonije kojoj je prisustvovao veliki broj građana Pljevalja i odavanja počasti borcima i građanima koji su stradali u Drugom svjetskom ratu, pojavili su se stidljivo i niotkuda predsjednik Opštine i njegovi saradnici koji su svojim performansom pokušali da omalovaže žrtve i vrijednosti antifašizma, izjednačavajući žrtve i njihove zločince u pokušaju da reviduju istoriju na koju je ponosna ogormna većina Pljevljaka “, navodi se u saopštenju.

Poručuju da mir i spokoj onih koji su dali živote za našu slobodu tako su još jednom narušili oni koji bi da žrtve dijele na “naše” i “njihove”.

Čitaj još:   DPS Pljevlja: Kakvim besmislicama Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja... (foto)

“Jer kako drugačije protumačiti odavanje pijeteta sa jednonacionalnim i jednovjerskim simbolima a znate da su rame uz rame, sa puškom u ruci i petokrakom na glavi, u boj kretali i sa pjesmom ginuli borci svih vjera i nacija sa jednim zajedničkim ciljem- oslobođenjem Pljevalja od okupatora i fašista.

Zato pozivamo tužilaštvo da konačno stane na put ovim ratnohuškačima i revizionistima da ne bi bilo kasno. A mi svima onima koji se igraju sa vrijednostima antifašizma poručujemo – NO PASARAN”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more