IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Ako danas bude gotova specifikacija softvera, vjerujem da se može krenuti sa popisom… (foto)

”Čini mi se da smo kroz ove kontrolne mehanizme obezbijedili potpunu kontrolu procesa. Kako će se izjašnjavati ljudi– u to ne možemo ulaziti. Ali kroz ove mehanizme moći ćemo da se uvjerimo postoji li zlouptreba”, kazao je Danijel Živković…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 02. 12. 2023… 08: 39… DANIJEL Živković: Ako danas bude gotova specifikacija softvera, vjerujem da se može krenuti sa popisom… (foto)

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković poručio je kako smatra da je zahvaljujući djelovanju opozicije osiguran najveći nivo kontrole popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

On je rekao da je uvjeren da se, ukoliko danas bude gotova specifikacija softvera, može krenuti sa popisom, koji počinje sjutra.

”Čini mi se da smo kroz ove kontrolne mehanizme obezbijedili potpunu kontrolu procesa. Kako će se izjašnjavati ljudi – u to ne možemo ulaziti. Ali kroz ove mehanizme moći ćemo da se uvjerimo postoji li zlouptreba”, kazao je on.

Čitaj još:   "Moj otac je skrenuo s puta": Otkrio do sada nepoznate detalje o Osmanu! (foto i vido)

Živković je podsjetio da će opozicija imati predstavnike u popisnim komisijama, a kazao je i da će postojati mogućnost ručnog provjeravanja, prema kojoj će biti uzet uzorak od tri odsto popisnica i fizički upoređen sa unosom u bazu podataka – i to kada je riječ o pitanjima o nacionalnosti, vjeroispovijesti i jeziku.

Što se samih softvera tiče, Živković je kazao kako su u pitanju dva rješenja.

”Jedan softver služi za obradu podataka i on je gotovo isti kao 2011. godine. Tim softverom se administrira iz Crne Gore”, pojasnio je on.

Drugi softver služiće za provjeru unijetih podataka.

”Na izradi tog softvera radiće mješovita komisija, mi smo delegirali njenog predsjednika. Komisija bi danas trebalo da izađe sa specifikacijom softvera”, kazao je on.

izvor aktuelno.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   SARAJEVO: Prva fotografija člana Predsjedništva BiH Željka Komšića iz bolnice nakon operacije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more