IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Španska policija zaplijenila tonu kokaina: Pripadao je Balkanskom kartelu, trenutno je najaktivniji u Evropi… (foto)

Španska nacionalna policija je u zajedničkoj operaciji s carinicima u južnoj luci Algeciras zaplijenila gotovo tonu kokaina skrivenog u kontejnerima dopremljenima iz Južne Amerikea,droga je pripadala “Balkanskom kartelu”, saopštila je policija na svojoj internetskoj stranici. “Balkanski kartel je trenutno najaktivniji na evropskoj razini”, navedeno je u saopštenju, koje prenosi Index.hr.

Policija navodi da latinoameričke skupine šalju kokain skriven među legalnom robom u kontejnerima koji brodovima stižu u španske luke. Akcija je počela nakon dojave o dolasku kontejnera sa “značajnom količinom kokaina” u Algeciras, jednu od najvećih luka u Španiji, u pokrajini Andaluziji.

Agenti, koji od ranije istražuju djelovanje “Balkanskog kartela”, imali su i informaciju da ta skupina sastavljena od državljana s prostora bivše Jugoslavije traži i način prerade tog kokaina. Istovremeno su iz Kolumbije dobili upozorenje da brod iz Ekvadora namjerava prevesti kokain do luke u Španiji.

Čitaj još:   Upozorenje na štetnost elektronskih cigareta: "Predstavljaju rizik za zdravlje..."

Agenti su identifikovali broj broda, a kada je uplovio u Algeciras, istražitelji su otvorili kontejnere i pronašli 415 kilograma te droge. Na temelju novih informacija saznali su da pristiže još jedan kontejner s drogom u Algeciras pa su pronašli u njemu dodatnih 500 kilograma kokaina, navedeno je u saopštenju.

“Poteškoće u istraživanju članova tih organizacija leže u njihovoj mobilnosti. U stanju su putovati hiljadam kilometara kako bi održali sastanak”, izvijestila je španska policija. “Istraga se nastavlja kako bismo identifkovali i uhapsili sve članove mreže”, navodi španska policija.

Zasad je nepoznato da li neko uhapšen prilikom otkrivanja kontejnera s kokainom. 

izvor: antenaM.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more