IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Maji- ŽENI PINK PANTER”- DNK NAĐEN NA ČAURI! Fatalnoj plavuši, čak 3 puta se sudilo zbog pokušaja atentata… (foto, video)

Maji Adrovac prije dvije godine se sudilo da je pomagala u pokušaju ubistva na biznismena Milana Beka nakon čega je oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza, a u javnosti je postala poznata kao žena Ivana Adrovca, muškarca koji je obilježen kao saradnik Luke Bojovića, ali i kao pripadnik pljačkaške grupe “Pink Panteri” koji sada robija u Švajcarskoj…

BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 06. 12. 2023… 11: 39… “Maji- ŽENI PINK PANTER”- DNK NAĐEN NA ČAURI! Fatalnoj plavuši, čak 3 puta se sudilo zbog pokušaja atentata… (foto, video)

Maja Adrovac uhapšena je 18. jula 2015. godine, na Vračaru, pod sumnjom da je pomagala u izvršenju pokušaja ubistva biznismena Milana Beka…

Uhapšena Maja nakon hapšenja nije želela da sarađuje s policijom i otkrije na koji način je trag njenog DNK profila nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, kao ni da li i kakvu ulogu u atentatu imaju ona, njen suprug i brat. 

Tada je poručila tužiteljki kroz psovke da može da je drže i 40 godina u zatvoru, ali da neće ništa reći.

Milan Beko
Milan Beko

Policajci su od početka bili sigurni da je Maja najvažnija karika ka pronalaženju atentatora i naručioca ubistva Milana Beka, te su verovali da će je pritvor slomiti.

Beko je na saslušanju posle hapšenja Maje Adrovac izjavio da je nikada u životu nije sreo, niti je čuo za nju, kao i da ne zna zašto bi ona učestvovala u pokušaju njegovog ubistva.

U avgustu 2015. godine, Milan M. i Boban M., inače vozač Beka, tvrdili su da Maju nikada nisu videli, te da je u njega pucao muškarac, na osnovu građe i kratke muške frizure. Milan M. detaljnije nije mogao da opiše tog muškarca jer je u trenutku pucnjave napolju već bio mrak.

Muž joj Pink Panter i bivši Zemunac

Ivan Adrovac, koji služi kaznu u švajcarskom zatvoru zbog više krivičnih dela, prvi put u medijima se pojavio u januaru 2014. godine, kada je priveden sa još šestoricom muškaraca, kada je i javno obeležen kao saradnik Luke Bojovića.

Tada su prilikom hapšenja u Beogradu kod njih pronađeni i droga, oružje, falsifikovana dokumenta i skupoceni “roleks” satovi, od kojih jedan navodno vredi 35.000 evra.

Ivan Adrovac
Ivan Adrovac

U julu naredne 2015. godine, osam meseci nakon pokušaja ubistva, Ivan Adrovac beži iz Srbije, samo dan pre policijske akcije u kojoj će mu biti uhapšena supruga.

Adrovac se, može se tako reći, i nije vešto krio, budući da je lociran nekoliko meseci kasnije u Švajcarskoj. On se, dok mu je supruga bila u zatvoru, a starateljstvo nad dvoje male dece dovedeno u pitanje, provodio u noćnim klubovima u Cirihu. Ovako je srpska policija i dobila saznanja gde se on nalazi, iako za njim nije izdata poternica.

Naposletku, Adrovac je uhapšen sredinom marta 2016. u Švajcarskoj, kada je povezan sa ozloglašenom grupom pljačkaša “Pink panter”.

– Adrovac je priveden u Austriji zbog niza krivičnih dela počinjenih u bar još pet evropskih zemalja, a dovodi se čak i u vezu sa jednom od većih pljački grupe “Pink panter”, čiji je i sam član – pisali su tada pojedini mediji.

Tako se Adrovac dovodi u vezu i sa “zemuncima” do kojih je, prema informacijama izvora “Blica”, došao preko izvesnog Darka Milićevića, zvanog Darko Nos, preko kog je i upoznao Aleksandra Zdravkovića. Prema operativnim saznanjima, Adrovac i Zdravković učestvovali su u pljačkama juvelirnica u Češkoj i Austriji.

Čitaj još:   PRETUČENA TRI STUDENTA: Aktivisti "1 od 5 miliona"...

Adrovac je u zatvoru u Cirihu gde, prema pisanju medija, služi kaznu od 14 godina zatvora jer je od 2008. do 2016. godine učestvovao u više pljački zlatara u državama Zapadne Evrope.

Prva optužnica

U novembru 2015. godine protiv Maje Adrovac podiglo optužnicu Više javno tužilaštvo u Beogradu kojom je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.

Milan Beko
Milan Beko

U vezu sa ovim pokušajem ubistva dovedena je jer je njen DNK pronađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, a istraga je sprovedena samo protiv nje.

Maja Adrovac tvrdila je da u vreme pokušaja ubistva Milana Beka, bila na sahrani, odnosno daći, u drugom delu grada.

Maja je tvrdila da je bila na sahrani u drugom delu grada u vreme pokušaja ubistva
Maja je tvrdila da je bila na sahrani u drugom delu grada u vreme pokušaja ubistva

Prvom optužnicom se Maji Adrovac na teret stavljalo da je “neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N. N. osobi u izvršenju krivičnog dela”.

Ona je, kako je navedeno u optužnici, “nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke ‘sig sauer’ model P-210 i ‘zbrojovka 75’, i tako omogućila da je koristi što je isti i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka”.

Prvo suđenje

Adrovac je negirala da je pomogla NN osobi u pokušaju ubistva biznismena.

Adrovac je negirala da je pomogla NN osobi u pokušaju ubistva biznismena.

Milan Beko i Zdravko Tomanović
Milan Beko i Zdravko Tomanović

Izlažući svoju odbranu, ona je tvrdila da “nikada u životu nije u rukama držala ni vatreno oružje ni municiju” i da “nema objašnjenje kako je njen DNK dospeo na čaure ispaljene u Beka“. Za Milana Beka je rekla da ga ne poznaje, te da je saznala za ceo slučaj onog dana kada je uhapšena.

Na suđenju se žalila i da joj je oduzeto starateljstvo nad decom i da je nakon tri meseca borbe Centar za socijalni rad starateljstvo dao njenom ocu.

Ukidanje pritvora

Viši sud u Beogradu ukinuo joj je aprila 2016. pritvor i odredio joj kućni pritvor uz nanogicu.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Maja Adrovac u junu 2016. godine bila oslobođenja optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Milana Beka.

Istom odlukom je naložio da joj se ponovi suđenje i to u jedinstvenom postupku sa Aleksandrom Zdravkovićem, bivšim pripadnikom Zemunskog klana, koji se sumnjiči kao neposredni izvršilac tog dela.

Aleksandar Zdravković
Aleksandar Zdravković

Zdravković je uhapšen u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora. Naime, prilikom hospitalizacije proveren je njegov DNK na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

.
.

U svom obrazloženju Apelacioni sud je naveo da je neprihvatljivo zaključivanje prvostepenog suda pored činjenice da je na četiri čaure pronađen njen biološki materijal (a da ona nije neposredni izvršilac jer izvedeni dokazi ukazuju da se radi o osobi muškog pola), a što upućuje na zaključak da je okrivljena na izvestan način ostvarila kontakt sa tim čaurama, pre nego što je municija stavljena u oružje kojim je izvršeno krivično delo.

Čitaj još:   Jakov MILATOVIĆ nakon drugog sastanka sa šefom crnogorske države: "Inauguraciji će prisustvovati i MILO Đukanović"... (foto, video)

I Aleksandar Zdravković i Maja Adrovac krajem aprila 2017. godine su na pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu negirali da su učestvovali u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine.

Drugo suđenje

Bivši pripadnik Zemunskog klana na početku ročišta zatražio je da suđenje bude zatvoreno za javnost, jer se, kako je rekao, protiv njega vodi medijska hajka. Dalje je rekao da Maju Adrovac poznaje kao suprugu svog prijatelja Ivana Adrovca, te da se sa njom čuo više puta, obično kada nije mogao da dobije Ivana.

Krajem marta 2018. godine, u nastavku suđenja za pokušaj ubistva, Maja Adrovac se obratila sudu i zamolila da dopuni svoju odbranu. Adrovac je tada kroz suze rekla sudiji da su joj pre nekoliko dana na vrata stana u kom živi došli nepoznati ljudi koji su se predstavili kao inspektori.

– Bezakonje nada mnom ne prestaje. Neki inspektori su pre neko veče, u 22 sata, došli na moja vrata. Ja ne znam ko su ti ljudi. Oni su se prestavili kao inspektori i pitali su me da li sam se nečega još setila i imam li šta da dodam za ovaj slučaj – rekla je tada Adrovac pred sudom.

Treće suđenje

Taman što je suđenje tada krenulo ispočetka, nakon izvođenja dokaza, došlo je do novih zastoja.

Naime, suđenje je nekoliko puta odlagano zbog nemogućnosti da se uspostavi veza putem video-linka kako bi bio saslušan Ivan Adrovac, Majin suprug. Takođe, pošto je jedan od sudija veća koje je radilo na ovom slučaju išao u penziju, to je značilo da na njegovo mesto dolazi neko drugi ko mora da se uputi u ceo slučaj. S tim i čitav proces u slučaju pokušaja ubistva Beka počeo je ponovo.

Maja Adrovac
Maja Adrovac

Međutim, nakon nekoliko godina, sud je danas odlučio da Maju Adrović oslobodi optužbi, dok je Zdravković osuđen na 10 godina zatvora.

Bonus video: Maja Adrovac oslobođena optužbi…

izvor (SD)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more