IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FILMSKO HAPŠENJE SRPSKE MAFIJE U ŠPANIJI: Policija razvalila vrata HOSTELA i pronašla veliku količinu droge… Uhapšeno 13 kriminalaca… (foto, video)

Agenti Nacionalne policije u Španiji u saradnji sa kolegama iz Srbije razbili su u Barseloni kriminalnu organizaciju srpskog porijekla koja se navodno bavi međunarodnim švercom droge.

Tom prilikom je, kako prenose lokalni mediji, otkriveno pet plantaža marihuane u kojima je zaplijenjeno više od 37.000 biljaka.

U šest pokrajinskih opština uhapšeno je 13 osoba i izvršeno je šest pretresa, u kojima je zaplijenjeno i 25 kilograma pupoljaka marihuane i 32.000 eura u gotovini.

Plantaže su locirane u stambenim naseljima, daleko od urbanih centara, a najveće od njih osumnjičeni su postavili u napušteni hostel, koji su prethodno pretvorili u bunker.

Kako se dalje navodi, pored trgovine drogom, osumnjičeni su takozvanim “bebi” biljkama snabdjevali prodavce u Barseloni.
Istraga je počela u januaru ove godine kao rezultat razmene informacija srpske i španske policije o vođi kriminalne grupe srpskog porijekla koji je bio nastanjen u Španiji i koji je bio posebno aktivan u trgovini drogom sa svojim rođacima iste nacionalnosti.

Kako je krimi-grupa funkcionisala?

Čitaj još:   DOGOVORIO KAFICU BREGA: Slikao se sa Sonjom ćerkom, ratnog zločinca Radovana Karadžića, razbijesno rodni grad...

– Nakon što su istražitelji locirali i identifikovali sve članove organizacije, otkrili su da su oni zaduženi za upravljanje eksploatacijom nekoliko usjeva marihuane u različitim djelovima provincije Barselona.

Organizacija je struktuirana na piramidalni način, sa jasnom raspodjelom funkcija koje su svi njeni članovi znali i sprovodili na koordinisan i podređen način, uz punu diskreciju u komunikaciji kako bi se garantovala njihova bezbjednost – navodi izvor španskih medija.

Osim navedenog, policija je zaplijenila i tri mobilna telefona i jedno vozilo.

izvor: pink.rs

Čitaj još:   ANKARA: Od COVID- 19 oporavilo 7.089 osoba u Turskoj... (foto)
Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more