IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Sjutra protest ispred Skupštine CRNE GORE- Bezbjednost je pravo, ne privilegija… (foto)

Kako ističu ignorisanje nasilja nas je u samo proteklih šest godina koštalo života 15 žena!

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 27. 12. 2023… 11: 00… PODGORICA: Sjutra protest ispred Skupštine CRNE GORE- Bezbjednost je pravo, ne privilegija… (foto)

U četvrtak, 28. decembra 2023. godine, NVO Centar za ženska prava i građanska inicijativa “Poslednja kap” organizuju protest pod nazivom “Bezbjednost: pravo, ne privilegija”, koji je reakcija na niz brutalnih nasilnih događaja, od kojih su neki imali tragičan ishod i neadekvatni odgovor sistema, čiji je rezultat i sporna presuda za ubistvo Zimrite Nerde.

“Protest će se održati u 11 časova, ispred Skupštine Crne Gore, kada počinje i Premijerski sat. Uoči okupljanja, premijeru Milojku Spajiću će biti uručena lista zahtjeva sa prijedlozima konkretnih mjera za sprječavanje nasilja”, navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   MEDVEDEV saveznik Putina ŠOKIRAO PLANETU: "Ko je rekao da će Ukrajina za dvije godine postojati na karti svijeta..." (foto, video)

Kako ističu ignorisanje nasilja nas je u samo proteklih šest godina koštalo života 15 žena!

“Zahtijevamo od Vlade Crne Gore da, umjesto “tvitovanih” obećanja i fraza obesmišljenih ponavljanjem bez konkretnog djelovanja konačno preuzme odgovornost i posveti se sprječavanju nasilja, zaštiti žrtava i adekvatnom kažnjavanju kako počinilaca, tako i odgovornih lica u institucijama čiji su propusti ugrozili živote i bezbjednost žrtava.

Pozivamo na solidarnost u borbi za pravo na život bez nasilja svih građanki i gradjana Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

izvor aktuelno.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more