IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDLOG I PREPORUKA- Poslušajte pobjedničku pjesmu: ANGELINA Mango pobjednica 74. Sanrema… (foto, video)

Pobjednica 74. izdanja festivala Sanremo je Angelina Mango s pjesmom La noia, odlučeno je nakon dugih pet festivalskih večeri. Time je stekla pravo i da predstavlja Italiju u Malmeu ovog maja…

SAN REMO: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 11, 02. 2024… 11: 22… PREDLOG I PREPORUKA- Poslušajte pobjedničku pjesmu: ANGELINA Mango pobjednica 74. Sanrema… (foto, video)

Iako se svaki učesnik u pisanoj formi izjašnjavao o eventualnom učešću na Eurosongu tokom nedjelja prije festivala, zvanično će to biti otkriveno i saopšteno na konferenciji za medije, koja će biti upriličena u podne. Angelina će biti upitana da li će predstavljati Italiju na Pjesmi Evrovizije u Malmeu.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je 30 umjetnika koji su tokom pet večeri u slavnom Teatru „Ariston“ pokušali da dobiju naklonost gledalaca, radijskog i novinarskog žirija.

Tokom svih pet večeri, pored publike koja je glasala telefonima i onlajn, takmičare je ocjenjivao i novinarski žiri (pres-soba, TV i veb-sajtovi), kao i žiri predstavnika radio-stanica kao zamjena za doskorašnji demoskopski žiri:

prvo veče: 100% pres-žiri

drugo veče: 50% publika, 50% radijski žiri

treće veče: 50% publika, 50% radijski žiri

četvrto veče: 33% radijski žiri, 33% pres-žiri i 34% publika

U finalu, glasanje se odvijalo u dva kruga. U prvom krugu glas publike se preklopio s glasanjem iz prethodne četiri večeri, nakon čega se u 2. krug plasiralo petoro najboljih. Svi glasovi su resetovani na nulu, pa je konačnu odluku o pobjedniku donio 33% radijski žiri, 33% pres-žiri i 34% publika. Finalni rezultati glasanja izgledaju ovako:

Čitaj još:   VJEROVALI ILI NE, TAIB IZ ZENICE SE ŽENIO 49 PUTA I SADA TRAŽI 50: Djecu ima širom Europe

  Angelina Mango 40.3%

    Geolier 25.2%

    Annalisa 17.1%

    Ghali 10.5%

    Irama 6.9%

Zanimljivo je da je Geolier bio izraziti favorit publike; nakon 1. kruga glasanja, imao je čak 60% glasova, a pratili su ga Angelina Mango sa 16,1%, Ghali 8,3%, Annalisa 8% i Irama 7,5%, što znači da su u radijski i pres-žiri odneli prevagu u korist Angeline u završnoj etapi glasanja.

Angelina je prva pobjednica Sanrema nakon dugih 10 godina, budući da su u tom periodu samo muški izvođači pobjeđivali.

BON US VIDEO: Sanremo 2024- Angelina Mango canta “La noia”

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more