IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Opština planira desetine novih zaposlenja, uz Kadrovski plan DARIA Vraneša- zaposliće, još 31 službenika… (foto, video)

Ove godine u Opštini Pljevlja biće zaposlen još 31 službenik, pri čemu će njih 13 biti angažovano na određeno vrijeme…

PLJEVLJA: Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, ponedeljaK, 12, 02. 2024… 11: 22… PLJEVLJA: Opština planira desetine novih zaposlenja, uz Kadrovski plan DARIA Vraneša- zaposliće, još 31 službenika… (foto, video)

U Opštini Pljevlja ove godine biće zaposlen 31 novi službenik od kojih 13 na određeno vrijeme, predviđeno je kadrovskim planom koji je donio predsjednik Dario Vraneš.

Predviđeno je zapošljavanje osam službenika na pozicijama starješina opštinskih sekretarijata i prijem deset pripravnika na određeno vrijeme sa srednjom stručnom spremom.

“Pojedinačnim kadrovskim planovima organa i službi Opštine Pljevlja, koji se nalaze u sastavu ovog kadrovskog plana, predviđeno je zapošljavanje 31 službenika, od čega na neodređeno vrijeme 13 službenika i na određeno vrijeme na pozicije starješina organa osam službenika i 10 pripravnika na određeno vrijeme, za koje je dobijena saglasnost Sekretarijata za finansije o usklađenosti istih sa Odlukom o budžetu Opštine Pljevlja za 2024. godinu…

Sa radom će prestati četiri službenika zbog sticanja uslova za penziju”, navodi se u dokumentu koji je potpisao Vraneš.

Za bruto-zarade zaposlenih u ovoj godini lokalna uprava iz budžeta izdvojiće nešto više od pet miliona eura, oko 600.000 eura više u odnosu na prethodnu godinu.

Kadrovski plan opštine Pljevlja za 2023. godinu, kako se navodi u ovogodišnjem, nije realizovan u dijelu prijema planiranih službenika u Direkciji za imovinu, za radno mjesto referenta, jer je oglas objavljen krajem decembra 2023. pa će njegovo okončanje biti u ovoj godini.

“Iz istog razloga nijesu realizovani oglasi u Sekretarijatu za kulturu, socijalna i druga pitanja za radno mjesto višeg savjetnika III – za NVO i rodnu ravnopravnost i Sekretarijatu za opštu upravu za radno mjesto višeg savjetnika…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 20. februar 2022. godine

III- za upravljanje ljudskim resursima, dok za radno mjesto mlađeg unutrašnjeg revizora u Službi za unutrašnju reviziju nije bilo kandidata koji ispunjavaju uslove za zaposlenje”, navodi se u obrazloženju kadrovskog plana.

Izmjene i dopune kadrovskog plana, kako se dodaje, biće urađene zbog “eventualnih zmjena zakonskih propisa koje su najavljene i u slučaju drugih opravdanih razloga, a sve u skladu sa zakonom utvrđenom procedurom”.

“U naredne dvije godine, planirano je zapošljavanje službenika i namještenika na radna mjesta utvrđena pravilnicima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji organa i službi koja su nepopunjena, kao i popunjavanje radnih mjesta koja ostanu upražnjena zbog penzionisanja zaposlenih ili prestanka radnog odnosa usljed drugih razloga.

Osim toga, do konačne odluke o statusu Doma Vojske Crne Gore, koji trenutno po ugovoru koristi opština Pljevlja biće potreban angažman do pet izvršilaca radi higijensko- tehničkog održavanja na poslovima koji nisu sistematizovani Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Sekretarijata za opštu upravu.

Sva angažovanja na određeno vrijeme biće isključivo na osnovu Odluke o budžetu Opštine Pljevlja za 2024. godinu predviđenih sredstava”, naveo je u obrazloženju Vraneš.

Prethodni gradonačelnik Pljevalja Rajko Kovačević izmijenio je prošle godine, neposredno prije odlaska sa vlasti, kadrovski plan, kojim je omogućio zapošljavanje 15 novih radnika. U obrazloženju odluke Kovačević je naveo da su za zapošljavanje novih radnika dobili i saglasnost Ministarstva finansija.

Izmjenama kadrovskog plana Opštine Pljevlja za 2022. godinu, predviđeno je zapošljavanje šest spremačica i po jedan radnik na mjestu kurira, odnosno matičara.

Čitaj još:   Manjinska Vlada predložila više počasnih državljanstava od Krivokapića... (foto)

Planom je predviđeno i zapošljavanje jednog službenika/namještenika u Upravi lokalnih javnih prihoda na mjesto inspektora za koje je tražena saglasnost Ministarstva finansija Crne Gore.

Izmjenama kadrovskog plana Opštine Pljevlja predviđeno je zapošljavanje još četiri službenika/namještenika, tri savjetnika i jednog referenta u Službi menadžera na upražnjena radna mjesta, za koja je dobijena saglasnost Ministarstva finansija 23. 11. 2022. godine…

Omogućeno je i zapošljavanje još jednog komunalnog policajca, kao i jednog službenika/namještenika u Službi zaštite i spasavanja na upražnjeno radno mjesto automehaničara, za koja je tražena saglasnost Ministarstva finansija.

Bonus video: Kadrovski plan DARIA Vraneša- zaposliće, još 31 službenika…

izvor Vijesti.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more