IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUKAŠIN Perović: TRI GODINE PROŠLE, A SVE ISTO- Što je toliko vrijedno da radite protiv svoje države? (foto)

Ali što je vama danas? Koji su vaši razlozi? Što je toliko vrijedno da radite protiv svoje države? Je li moguće da zbog para, položaja, iz inata i neznanja, radite za interese tuđe države? Ajde što ste zaboravili na ponos, čojstvo, prkos i domovinu, ali đe vam sramota i obraz nestadoše?

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, ponedeljak, 19, 02. 2024… 11: 32… VUKAŠIN Perović: TRI GODINE PROŠLE, A SVE ISTO- Što je toliko vrijedno da radite protiv svoje države? (foto)

 Što je toliko vrijedno da radite protiv svoje države? Je li moguće da zbog para, položaja, iz inata i neznanja, radite za interese tuđe države? Ajde što ste zaboravili na ponos, čojstvo, prkos i domovinu, ali đe vam sramota i obraz nestadoše?

Piše: Vukašin Perović

POLTRONI I IZDAJNICI  11.11. 2020.

Vjekovi iza nas su nosili teška vremena. Nije bilo lako izdržati stalne ratove i siromaštvo. Strah za svoj život, glad ili egzistencija porodice, okrenuli su nekoga protiv svoje države. Iako bi borba za puko preživljavanje trebalo sve da opravda, izdaja se nikada nije praštala. I znali su to oni koji su poklekli. Zla vremena su donosila teške i nekada pogrešne odluke.

Čitaj još:   VUKAŠIN Perović: Nije problem zlo koje Vučić nanosi Crnoj Gori i Srbiji, problem je jer ”ode Kosovo”... (foto)

Ali bi svaki od njih na smrtnoj uri mijenjao tih desetak godina izdajničkog i podaničkog života, i sve privilegije, za junačku smrt od handžara na bojnom polju.

Ali što je vama danas? Koji su vaši razlozi? Što je toliko vrijedno da radite protiv svoje države? Je li moguće da zbog para, položaja, iz inata i neznanja, radite za interese tuđe države? Ajde što ste zaboravili na ponos, čojstvo, prkos i domovinu, ali đe vam sramota i obraz nestadoše?

Dok tražite gazdu koji će vam dati poziciju i mišljenje, sjetite li se Petra I “ne ližite tuđe šake, ne obijajte tuđe pragove”. Nije vas sramota toga što činite, nego još kritikujete, pridikujete i prijetite.

Znate li da ste kao poltroni i izdajnici potrošna roba, sa ograničenim rokom trajanja i da ćete biti odbačeni čim završite posao. Dok satirete svoju državu, pane li vam na um Marako Miljanov: “Čojek bez domovine…, više i nije čovjek”?

Trebalo bi. Samo vi sagnite glave, zavucite se u rupe i koristite privilegije koje imate. Ali nemojte zaboraviti da tu, đe ste se sami svjesno zavukli, nema sreće, slave i svijetle budućnosti. Ta pozicija u kojoj ste, nudi vam samo vječno poniženje i sramotu.

Čitaj još:   SVA (NE) DJELA VESNE BRATIĆ

Tekst je preuzet sa Facebooka

izvor aktuelno.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

VIC DANA Oženio se Crnogorac iz Srbije…

Kako crnogorac osvaja đevojku??? -Vidis li ti đevojko onaj cvijet Read more