IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“SITUACIJA JE POTPUNO JASNA”: Bošnjačka stranka, će glasati za smjenu ANDRIJE Mandića u Skupštini Crne Gore… (foto, video)

“Mi smo opoziciona partija i nismo glasali za izbor Mandića.”

Bošnjačka stranka (BS) će glasati za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića kada taj prijedlog dođe u Skupštinu, saopštio je Pobjedi portparol te partije Adel Omeragić.

On je istakao da nisu detaljno upoznati sa tekstom inicijative koju pokreće Demokratska partija socijalista (DPS), ali da će podržati prijedlog o smjeni Mandića koji je juče u zakonodavni dom primio predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika koji je rekao da je „srpski svet“ fenomenalna ideja.

“Mi smo opoziciona partija i nismo glasali za izbor Mandića. Što se Bošnjačke stranke tiče, ovdje je situacija potpuno jasna. Smatramo da visoki zvaničnici Crne Gore, kao NATO države i države koja ima najbolje dobrosusjedske odnose sa BiH sa kojom nema otvorenih pitanja, ne smiju biti promoteri političara koji su direktni izvršioci retrogradnih politika u regiji, koji konstatntno dovode u pitanje cjelovitost i integritet BiH i koji su na crnim listama američke i administracija naših međunarodnih partnera”,  kazao je Omeragić Pobjedi.

Čitaj još:   HLADAN TUŠ ZA DRITANA : Bošnjačka stranka PROTIV "Otvorenog Balkana"

U BS, kako je istakao, smatraju da je nedopustivo što Mandić juče, tokom sastanka sa Dodikom, nije istakao državnu zastavu Bosne i Hercegovine što, uz čestitke neustavnog dana RS, prijeti da uruši inače veoma dobre odnose Crne Gore sa BiH.

BONUS VIDEO: Dodik u Podgorici predložio sporazum o specijalnim vezama

izvor: SB

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   JEVTO Eraković: Nepostupanjem tužilaštva šalje se poruka da u Crnoj Gori, vlada zakon primitivizma i nasilja i da ne treba poštovati institucije... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more