IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVE REAKCIJE IZ PODGORICE: Opozicija traži smjenu ANDRIJE Mandića, da li “Iza svega stoji BEOGRAD i Vučić”… (foto, video)

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) u Crnoj Gori podnijela je inicijativu za smjenom predsjednika Skupštine Andrije Mandića nakon sastanka sa Miloradom Dodikom koji je Podgoricu posjetio u utorak.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvtak, 29. 02. 2024… 08: 32… NOVE REAKCIJE IZ PODGORICE: Opozicija traži smjenu ANDRIJE Mandića, da li “Iza svega stoji BEOGRAD i Vučić”… (foto, video)

Ovakva reakcija DPS- a dolazi istog dana nakon što je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Crnoj Gori upućena protestna nota jer tokom sastanka Dodika i Mandića nisu bila istaknuta obilježja Bosne i Hercegovine već entiteta RS, kao i zbog skandaloznim tvrdnji koje je iznio Mandić.

“Organizacija posjete, deklarisanog negatora genocida u Srebrenici, Milorada Dodika Skupštini Crne Gore predstavlja svrstavanje na stranu onih politika koje imaju za cilj razbijanje Bosne i Hercegovine”, saopštio je šef poslaničkog kluba DPS- a Andrija Nikolić.

Nikolić je u svojoj izjavi rekao i to da je suština ovakvog djelovanja Mandića i Dodika destabilizacija političkih prilika u Crnoj Gori i opstrukcija njenog puta u EU, iza koje stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: Poražavajuća količina neozbiljnosti zakonodavne i izvršne vlasti; MILOŠ Konatar: ANDRIJA Mandić odbija da zakaže premijerski sat... (foto, video)

“Smatramo da će se te opstrukcije nastaviti, jer Vučić ne želi Crnu Goru u EU, već oblikovanu u ‘srpskom svijetu’ koji je formalno uvezen u ovaj zakonodavni dom”, ističe Nikolić.

On je dodao da je takvo djelovanje u skladu sa izjavom ambasadora Rusije u Crnoj Gori Vladimira Maslenikova da intenziviranje evropskog puta zemalja zapadnog Balkana znači i konfrontaciju sa Ruskom Federacijom.

Inače, osim što je dio političara nezadovoljan posjetom Dodika, dio građana Podgorice također nije iskazao dobrodošlicu predsjedniku manjeg bh. entiteta. Grupa građana okupila se ispred skupštine Crne Gore u utorak protestujući zbog njegovog dolaska poručujući da “negatorima genocida u Srebrenici ovdje nije mjesto”.

BONUS VIDEO: Crnogorska opozicija: Odlazak ministara u Banju Luku je regionalni skandal

izvor Klix.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more