IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDE PRVO NOVO IZNENAĐENJE U MARTU: Danas oblačno sa kišom, evo kada će padati snijeg, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme… Nestabilna atmosfera u martu će da prvo uslovi promjenljive vremenske prilike narednih dana…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 05. 03. 2024… 09: 12… IDE PRVO NOVO IZNENAĐENJE U MARTU: Danas oblačno sa kišom, evo kada će padati snijeg, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Povremene padavine pljuskovitog karaktera očekuju se širom zemlje, a nešto izraženije u Hercegovini. U centralnim i istočnim predjelima Bosne, 6. i 7. marta, izgledne su obilnije padavine, na planinama 7. marta moguća je susnježica i snijeg.

Od 09. do 11. marta ponovno se očekuje period sa padavinama, na jugu i jugozapadu uz intenzivnije pljuskovite padavina, u centralnim dijelovima Bosne umjerene, a drugdje slabe padavine.

Od 12. do 20.3. izgledno je stabilnije vrijeme uz obilje sunca i samo povremene pljuskove kiše i to 16. i 17 marta.

Nastavlja se period sa natprosječno visokim temperaturama zraka. Do 13. marta, na planinama centralne i istočne Bosne jutarnje temperature se očekuju od -2 do 3, a od 1 do 6 u nižim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini do 18 °C.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS U BIH Hladno, sa susniježicom i snijegom...

Od 14. marta do 20.3., minimalne temperature zraka u Bosni očekuju se od 4 do 9, u Hercegovini od 7 do 12 °C, a maksimalne u Bosni do 18 u Hercegovini do 21 °C.

Nastavlja se period relativno povoljnih biometeoroloških prilika. Problem osjetljivim osobama može predstavljati povećana naoblaka i mjestimično tmurno vrijeme, što bi pretežno moglo uzrokovati povremeno lošije raspoloženje, blažu glavobolju, dekoncentraciju.

Hronični bolesnici ne bi trebali imati jačih tegoba, s obzirom da će temperature biti umjerene, malo iznad prosjeka, ali uz sjeverno strujanje neće izrazito i brzo rasti, što će dan činiti ugodnijim. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Većina padavina je u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni Celzijevih.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini također biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo prijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni C.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: Evropska Crna Gora danas je uz narod BiH... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more