IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Pronađeno oružje i municija, krivična prijava protiv jedne osobe… (foto) 

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, preduzimajući preventivne mjere i radnje na pronalasku nedozvoljenih sredstava u posjedu građana, shodno prikupljenim operativnim saznanjima, uz prethodno odobrenje nadležnog sudije za istragu Osnovnog suda iz Pljevalja, izvršili su pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija koje koristi R.M. (36), saopšteno je iz UP.

Dodaje se da je po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevima protiv Š.B. podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije

Tom prilikom pronađena je, kako dodaju, i privremeno oduzeta puška marke „Zastava“ kalibra 16 mm i 22 komada puščane municije. 

Dežurnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je upoznat sa događajem, upućeni su spisi predmeta na dalju nadležnost i eventualnu kvalifikaciju krivičnog djela.

“Aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu kod građana su kontinuirana aktivnost službenika Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja.  S tim u vezi, tokom februara pronađeno je više komada oružja raznog kalibra u ilegalnom posjedu građana, te je podnijeta krivična prijava protiv operativno interesantnog lica zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Čitaj još:   PODGORICA: U vozilu pronađeno 330 kg rezanog duvana, krivična prijava protiv jedne osobe... (foto)

Naime, pretresom porodične kuće Ž.M. u Pljevljima, koju koristi njegov sin, R.M. koji je označen kao operativno interesantno lice, pronađeno je 116 komada municije različite vrste i kalibra”, navodi se u saopštenju. 

Po nalogu Osnovnog državnog tužioca u Pljevljima, koji je obaviješten o događaju, protiv Ž.M. je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

izvor: analitika.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more