IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDAR Damjanović: Razgovaramo sa građanima o novoj političkoj partiji; NEBOJŠA Vuksanović: Nijesmo pričali sa JAKOVOM Milatovićem… (foto, video)

Bivši ministar finansija Aleksandar Damjanović, u emisiji Press plus na Adria TV, kazao je da postoji ozbiljno interesovanje velikog broja građana da se definiše politička platforma i da se krene u određenu političku akciju.

PODGORICA: Crna Gorat, Zanimljivosti vijesti, srijeda, 06. 03. 2024… 11: 33… ALEKSANDAR Damjanović: Razgovaramo sa građanima o novoj političkoj partiji; NEBOJŠA Vuksanović: Nijesmo pričali sa JAKOVOM Milatovićem… (foto, video)

Kandidat SNP- a za gradonačelnika Podgorice Nebojša Vuksanović naveo je da će formiranje partije zavisiti od dinamike političkih dešavanja u Crnoj Gori, te dodao da o ovome nijesu razgovarali sa aktuelnim predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

“Nakon prestanka funkcije nisam se mnogo pojavljivao u javnosti, ali sam u par navrata istakao da postoji ozbiljno interesovanje velikog broja građana da se definiše politička platforma ili opcija i da se krene u određenu političku akciju, imajući u vidu ne baš vesela dešavanja u državi.

To interesovanje rezultira da se sa građanima razgovara i da se negdje procjenjuje momenat i politička potreba i dinamika eventualnog osnivanja političkog pokreta u kojem bi pored nekadašnjih funkcionera SNP-a bili i pojedinci koji nisu bili politički angažovani do sada i neki iz drugih partija. Razmišlja se o pokretu i potreba je da se uozbilji politička scena u Crnoj Gori koja je dosta neozbiljna”, kazao je Damjanović u emisiji Press plus.

“Dinamika formiranja pokreta zavisiće od toka razgovora sa građanima”, dodao je on.

Damjanović je naveo da bi se radovao da ova aktuelna politička većina formira stabilnu vladu, koja je trenutno samo na papiru.

“Stabilnosti u Vladi u realnom političkom životu nema puno. Imamo mi dosta događaja i mimo parlamentarnih izbora, lokalni izbori u Kotoru, Andrijevici, Šavniku, Budvi.. Onda i sa te strane treba posmatrati dinamiku eventualnog osnivanja pokreta kazao je Damjanović.
On je naveo da se razgovara i sa poslanicima u tekućem sazivu parlamenta, ali nije želio da govorio o imenima.

Čitaj još:   TAMARA IMALA PREČA POSLA: Otkriveno gdje je bila prva dama Srbije dok je Vučić polagao zakletvu... (foto, video)

Damjanović je naveo da se ovim ne svete SNP-u.

“Ja sam u toj partiji proveo ozbiljan period, istupio sam iz stranke zbog neslaganja sa menadžmentom. Na parlamentarnim listama nisam već sedam godina”, rekao je on.

Istakao je i da pokret koji bi se formirao bio bi spreman na saradnju sa svima koji će dijeliti iste vrijednosti i ići u pravcu neke bolje i srećnije Crne Gore.

Kandidat za gradonačelnika SNP- a i član Upravnog odbora “Plantaža” Nebojša Vuksanović naveo je da postoji percepcija o velikom broju partija na malon prostoru kakva je Crna Gora, a ovdje se, kako je dodao, ne radi o kvantitetu, nego o kvalitetu.

“Posle 30. avgusta nastale su neke kratkotrajne i neprincipjelne koalicije čiji je osnovni smisao bio opstanak na vlasti. Kad se nešto radi neplanski onda kratko traje, imali smo tri vlade”, dodao je on.

Vuksanović je naglasio da je potrebna da se formira stabilna većinska vlada.

“Vidjelo se koliko je nepovjerenje između bitnih činilaca u vlasti kada je izbor direktora Uprave polciije u pitanju”, dodao je Vuksanović.

On je naveo da opomena koju su birači poslali na poslednjih parlamentarnim izborima je alarm za pojedine ljude da uozbilje političku scenu.

“Ukoliko skupimo kvalitetne ljude, to će biti momenat za akciju”, dodao je Vuksanović.

On je naveo da će politički pokret imati političku platformu, a baziraće se na tri ključne stvari – suština je stabilnost, evropski put Crne Gore i ekonomski prosperitet građana. To su tri najbitnije stvari, a biće razrađene u platformi, kazao je Vuksanović.

Kako je dodao, javnost će biti obaviještena kada bude formirana partija.

“Ne bih spekulisao o rokovima, ne bih znao da li su nedjelje ili mjeseci. Zavisiće od dinamike političkih dešavanja, vidimo i dešavanja u najvećem političkom pokretu. To su sve neke stvari koje utiču na brzinu formiranja pokreta”, rekao je on.

Čitaj još:   ANDRIJA Mandić, nije glasao za slanje vojnika u "NATO operaciju": Zbog predsjedavanja „ZABORAVIO” na taster... (foto)

Vuksanović je naveo da o ovome nisu razgovarali sa aktuelnim predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Naveo je i da su on i bivši ministar pravde Marko Kovač imali drugačiju viziju od SNP-a, te da su stavljali do znanja rukovodstvu partije kojim tokom treba ići, ali nije bilo sluha za to.

“Nije bilo teških riječi, SNP će u meni imati prijatelja, ali moje neslaganje sa vrhom partije koje je dovelo na ivicu cenzusa, dokazuje da ovo što su do sada radili nije dobro. Nadam se da će u SNP-u u narednom periodu biti više sluha i da će se ta partija vratiti na staze stare slave”, istakao je on.

BONUS VIDEO: PRESS PLUS sa Rajkom Raičević 05.03.2024. (115.emisija)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more