IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TIJANA Lopičić: Da li će JAKOV Milatović, biti saučesnik u teškim krivičnim djelima Crkve Srbije? (foto, video)

Koji su to razlozi za stagnaciju predmeta o pedofiliji u crnogorskim manastirma? U ovom predmetu, po tvrdnjama bivšeg đakona Bojana Jovanovića, nalazi se i izvještaj koji je svojeručno napisao i potpisao lično Joanikije Mićović, što ga čini saučesnikom u ovom teškom krivičnom djelu.

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, petak, 08. 03. 2024… 12: 32… TIJANA Lopičić: Da li će JAKOV Milatović, biti saučesnik u teškim krivičnim djelima Crkve Srbije? (foto, video)

Čeka li se pomilovanje ili zastarjelost, jer očigledno da pravda za  žrtve nije ni bitna. Predsjednka Milatovića očigledno ništa od navedenog ne zanima, po svemu sudeći da se ne bi zamjerio svojim političkim pokroviteljima iz Crkve Srbije

Piše: Tijana Lopičić

Izgleda da predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću nije teško zažmuriti pred nedjelima popova Crkve Srbije. Svjedočimo Milatovićevoj bahatosti da po svaku cijenu zaštiti mantiju i neetički zatraži pomilovanje. Pored toga što ne zna ni naziv države koju predstavlja kao prvi među jednakima, podstiče institucionalno klečanje svetosavskoj mantiji odnosno Crkvi Srbije.

Nažlost, sve ovo potvrđuje i nedavna presuda koja je oslobodila Joanikija i osam popova iz Nikšića optužbi da su prekršili naredbe Ministarstva zdravlja 2020. godine. Dokazi su postali irelevanti, jer jedna mantijaška riječ nadjačava ono što su pojedinci svjedočili ili zabilježili kamerom.

No, stanje je i još gore, posebno kada su žrtve nedužna djeca. Suočena sa šokantim informacijama dobijenim od izvora iz Crne Gore pristupila sam provjeri istinitosti.

Kontaktirala sam NVO “Mdinainternational” iz Beograda, koja je potvrdila tačnost informacije da predsjednik Milatović nije odgovorio na dopis u kojem se ukazuje na pedofiliju u Crkvi Srbije poslat 31. oktobra 2023. godine na mail adrese kabinet@predsjednik.me i predsjednik.info@gmail.com.

Nema sumnje koju je opciju Milatović izabrao, a dopis prenosimo integralno.

Obaveštavam Vas u ime NVO Mdinainternational iz Beograda, da smo putem ovlašćenog predstavnika učestvovali na Samitu u Rimu, UN u Ženevi i Hagu u periodu od 27.09. do 06.10.2023. Samit je organizovala NVO ECAGLOBAL iz USA a učesnici su bili preko 25 NVO sa 5 kontinenata. Tema, Samita, bila je: “Pravda za preživele, odnosno pravda za osobe koje su preživele seksualno zlostavljanje u verskim ustanovama.”

Srpska Pravoslavna Crkva je organizacija koja je na prostoru Balkana, ali i van njega, počinila najveće zločine od Drugog svetskog rata do danas, počev od organizovane pedofilije i zlostavljanja dece, preko blagosiljanja ubica i ratnih zločinaca, podržavanja genocida, unošenje verske i nacionalne mržnje medju narode na ovim prostorima.

Zbog raznih političkih uslovljavanja SPC je do sada abolirana od pojedinačnih i kolektivnih kriminalnih dela što je njenim službenicima dalo dodatni vetar u leđa i zbog toga smo danas svedoci kako jedna verska ustanova zloupotrbljava Božje poslanje u dnevno političkim događajima.

Molim Vas za adresu Vaših saradnika na koju možemo da Vam pošaljemo sertifikovani Ekspoze u čijem stvaranju su učestvovali i građani Crne Gore.

U toku su pripreme za međunarodnu istragu zločina koje je počinila SPC, naročito oko organizovane pedofilije i njenog prikrivanja. U toj istrazi biće obuhvaćena i Crna Gora jer su službenici SPC koji obitavaju i rade u Crnoj Gori umešani u pomenute zločine.

BONUS VIDEO: Ante Prkačin o ekpozeu “Phedofilia and orther criminal acts of the Serbian ortodox curch…”

Čitaj još:   TIJANA Lopičić: Velikosrpska indoktrinacija kroz negiranje crnogorskog jezika... (foto)

Nadam se da ćete na evropskom putu slediti primer EU i USA i biti učesnik u razotkrivanju zločina i organizivane pedofilije, a ne saučesnik koji će podržavati opasnu i podmuklu, blago rečeno, sektu čiji su službenici, zašta postoji opravdana sumlja, pripadnici raznih okultnih i destruktivnih organitacija.

U Beogradu 31.10.2023.

Alaramantno stanje u Crnoj Gori

Zato se logično nameću sljedeća  pitanja:

  • Šta se dešava sa mnogobrojnim formiranim predmetima protiv Crkve Srbije u Crnoj Gori?
  • Da li se primjenjuje ustaljena i poznata praksa iz drugih zemalja koja predmete vodi do zastarjelosti?
  • Koji razlozi su za stagnaciju predmeta o pedofoiliji u crnogorskim manastirima? U ovom predmetu, po tvrdnjama bivšeg đakona Bojana Jovanovića, nalazi se i izvještaj koji je svojeručno napisao i potpisao lično Joanikije Mićović, što ga čini saučesnikom u ovom teškom krivičnom djelu. Čeka li se pomilovanje ili zastarjelost, jer očigledno da pravda za  žrtve nije ni bitna.

U Srbiji borba protiv pedofilije Crkve Srbije dobila međunarodni karakter

Dok Crna Gora stagnira u borbi sa nedjelima Crkve Srbije, u Srbiji se protiv njih vodi intenzivna borba. U Evropskom parlamentu dostavljen je ekspoze ”Phedofilia and orther criminal acts of the Serbian ortodox curch under the protector of Serbian state”. Ekspoze je predstavljen u Vatikanu, UN u Ženevi, Međunarodnom sudu praqvde u Hagu i Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu.

Čitaj još:   TIJANA Lopičić: SLUČAJ Boban BATRIĆEVIĆ- Nastavak zastrašivanja koje je krenulo sa BIRN- ovom mapom ”ekstremista... (foto)

Nedavno je i u hrvatskom Saboru poslanik Ante Prkačin govorio o pomenutom ekspozeu.

Čini se da borba đakona Bojana Jovanovića koja traje više od deceniju napokon daje rezultete, te da medijske kuće u Srbiji daju sve više prostora kako bi se građani Srbije upoznali sa nedjelima paravjerske organizacije. A šta zapravo predstavlja i kakvu poruku šalje nedavni sastanak srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i rehabilitovanog pedofila Pahomija, poslušajte Bojana Jovanovića i advokata Aleksandra Olenika.

Na kraju, da li će Crna Gora i njen predsjednik Milatović koji i ne odgovara na dopis o pedofiliji, postati učesnici u raskrinkavanju ili saučesnici u teškim krivičnim djelima ostaje da vidimo.

Bonus video; Šta poručuje Vučić sa Pahomijem?

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more