IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA NA NEBU: Tokom leta Boeinga 737 MAX sa 180 ljudi, otpao prozor, nedostajala 4 ključna šrafa… (foto, video)

Tri putnika tuže Boeing i Alaska Airlines za odštetu od milijardu dolara, optužujući Boeing i Alaska Airlines za nemar jer su navodno ignorisali znakove upozorenja…

OREGON: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 10. 03. 2024… 00: 32… DRAMA NA NEBU: Tokom leta Boeinga 737 MAX sa 180 ljudi, otpao prozor, nedostajala 4 ključna šrafa… (foto, video)

Ministarstvo pravde pokrenulo je krivičnu istragu protiv Alaska erlajnsa zbog incidenta u kojem je prije dva mjeseca eksplodirala ploča na vratima, objavio je u subotu The Vall Street Journal…

Istražitelji su kontaktirali neke putnike i članove posade na letu od 5. siječnja, koji je prinudno sletio u Portland, Oregon, nakon što je u zraku otpao komad trupa zrakoplova, objavio je WSJ.

Istraga bi pomogla ministarstvu pravosuđa da provjeri je li Boeing postupio u skladu s prethodnom nagodbom u saveznoj istrazi o o dva kobna pada zrakoplova 737 Max 2018. i 2019., piše Journal.

Pozivajući se na dokumente i ljude koji su upoznati sa ovim pitanjem, navode da su istražitelji kontaktirali putnike, pilote i stjuardese na letu 1282 5. januara na putu za Ontario u Kaliforniji iz Portlanda u Oregonu, gde je deo aviona otkinuo u vazduhu, primoravajući posada da izvrši prinudno sletanje.

Čitaj još:   JEZIVO, SCENA KAO IZ HOROR FILMA: POLUGOLA DJEVOJKA u napuštenom objektu... (video)

Avioni Boing 737 Maks 9 kojima lete Aljaska nastavili su sa redovnim letovima nakon što su prizemljeni radi inspekcije. Aljaska i Junajted erlajns, dva američka prevoznika koji lete Mak 9, otkazali su hiljade letova u januaru nakon incidenta.

Tri putnika tuže Boeing i Alaska Airlines za odštetu od milijardu dolara, optužujući Boeing i Alaska Airlines za nemar jer su navodno ignorisali znakove upozorenja.

BONUS VIDEO: Alaska Airlines flight makes emergency landing after panel blows out mid-air

Kurir.rs/cnbc

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more